Kraj drame: Boston ipak slavio i ušao u polufinale

Boston Celticsi kompletirali su polufinalnu postavu doigravanja NBA lige kada su u noći sa subote na nedjelju svladali Philadelphiju 76erse 85:75 za ukupnu pobjedu u seriji 4:3.

27.5.2012.
12:40
VOYO logo

Bostonu je 'kartu' za finale Istočne konferencije 'podario' Rajon Rondo koji je upisao triple-double. Razigravač Celticsa ostvario je učinak od 18 koševa, te po 10 skokova i asistencija što je bilo dovoljno za šuterski neraspoložene goste. Philadelphia je imala mizernih 35 posto šuta iz igre, te čak 15 izgubljenih lopti. Nije ni Boston bio ništa bolji u posljednjem segmentu igre (14), ali je zato ubacio 42.5 posto lopti iz igre, te visokih 91 posto s crte slobodnog bacanja (20-22). Uz to je svaki igrač početne petorke Celticsa ubacio dvoznamenkasti broj poena.

Iako rezultat sugerira drugačije, 76ersi su imali priliku izboriti finale konferencije. Naime, četiri i pol minute prije kraja Paul Pierce je zaradio šestu isključujuću osobnu pogrešku pri +3 vodstvu Bostona. No, nakon toga je junak susreta Rondo ubacio devet poena zaredom i odveo Celticse na dvoznamenkastu razliku. Rondo je u posljednjoj četvrtini ubacio 11 od svojih 18 poena. U posljednjim sekundama utakmice TD Gardenom se orilo: Beat the Heat (pobijedite Heat)! Boston će treću sezonu zaredom u doigravanju igrati protiv Miamija, a trenutni je omjer u prijašnje dvije 1-1. Celticsi su 2010. slavili u pet utakmica, a istom je mjerom prošle sezone uzvratio Heat. Veteranska momčad iz Bostona nema previše vremena za odmor od iscrpljujuće serije, s obzirom da već u ponedjeljak gostuje na Floridi u prvoj utakmici finala Istoka. Na Zapadu će svoje finale večeras (nedjelja) otvoriti San Antonio Spursi i Oklahoma City Thunderi. Prednost domaćeg parketa imaju Spursi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo