KOŠARKAŠI SE OPORAVILI OD ŠOKANTNOG PORAZA: / 'Nemamo vremena razmišljati što je bilo'

Image
Foto: Pixsell, Igor Kralj
11.9.2015.
14:42
Pixsell, Igor Kralj
VOYO logo

Hrvatski su košarkaši u Lille, na mjesto odigravanja nokaut faze ovogodišnjeg Europskog prvenstva, stigli u petak u ranim jutarnjim satima te već krenuli s pripremama za nedjeljni, podnevni dvoboj s Česima. Perasović je uvjeren da su igrači već odlaskom iz Zagreba zaboravili na loš dojam koji su ostavili u utakmici s Gruzijom na oproštaju od Arene i domaćih navijača.

Češka ima izvanredne atlete

"Mislim da su se igrači već oporavili, mentalno vratili, jer toliko je utakmica u kratkom vremenu da nemaš vremena razmišljati o onome što je bilo", rekao je Perasović koji je u analizi Češke posebno istaknuo tri imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da ćemo vratiti našu energiju da bi se mogli suprotstaviti momčadi koja ima izvanredne atlete poput Veselog i Satoranskog koji je atipični 'playmaker' od dva metra. Još su dodali Schilba koji igra na krilnoj poziciji, tako da stvarno moramo odgovoriti na njihov atletski potencijal."

Izbornik je još jednom želio naglasiti izjednačenost među sudionicima Eurobasketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska je Grke držala 'na konopcima'

"To su pokazale i utakmice u našoj skupini. Jedna Nizozemska je držala Grčku na konopcima na kraju. Znači nije samo nama i Slovencima stvarala probleme nego svima. To pokazuje da moraš biti sto posto spreman. Ako si spreman i igraš dobro, onda nema problema, a ako nisi, onda možeš izgubiti od svakog", zaključio je Perasović.

Hrvatska će u petak, u večernjim satima, imati prvi trening u velebnom prostoru stadiona Pierre Mauroy, čiji je kapacitet za ovo natjecanje sveden na 27.000 mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo