KOŠARKAŠI ODUŠEVLJENI GENIJALNIM SUIGRAČEM: / 'Ovo što je napravio protiv Brazila rijetko se viđa'

Image
Foto: AFP, MARK RALSTON

Nije bilo prevelike euforije u redovima hrvatske košarkaške reprezentacije nakon druge pobjede na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

11.8.2016.
21:48
AFP, MARK RALSTON
VOYO logo

Hrvatska je u punoj Carioca Areni svladala domaćina Brazil s 80-76 i stigla na prag četvrtfinala. Nakon senzacionalne pobjede protiv Španjolske, pa poraza od Argentine, naša je reprezentacije u četvrtak opet bila na visokoj razini, a predvodio ju je briljantni Bojan Bogdanović koji je ubacio 33 koša.

Image
VELIKI PODVIG HRVATSKE! /

Čudesni Bogdanović uništio Brazilce i utišao punu Carioca Arenu

Image
VELIKI PODVIG HRVATSKE! /

Čudesni Bogdanović uništio Brazilce i utišao punu Carioca Arenu

'Obrana je bila ključ'

"Znali smo nakon Argentine da nas čeka slična utakmica - agresivni bekovi, puna dvorana i neprijateljska atmosfera. Mislim da smo odigrali na tragu kvalifikacijskog turnira u Torinu i utakmice protiv Španjolske ovdje", rekao je Bogdanović za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na opasku da je bio junak pobjede protiv Brazila, skromno je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosta je toga bilo postavljeno za mene, imao sam dosta šutova, nisam ja nikakav junak. Odradili smo dobru obranu, bili dobri u defenzivnom skoku i to je bio ključ pobjede. Pokazali smo karakter kad nam se Brazil približio u trećoj četvrtini, ali dobar protok lopte i čvrsta obrana su nam donijeli pobjedu."

'Igrali smo na Bojanovim krilima'

A iako se Bogdanović ne smatra junakom, kapetan Roko Ukić ga vidi upravo tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Analiza ove utakmice je lagana. Imali smo Bojana, koji nas i inače nosi, ali ovo što je danas odigrao rijetko se viđa. Na njegovim smo krilima igrali cijelu utakmicu. Dobro smo se branili i bez obzira na to što nam se Brazil u nekoliko navrata približio, stalno smo kontrolirali rezultat. Svaka ekipa protiv koje smo dosad igrali u Riju je bila favorit i morali smo odigrati nešto posebno da bismo pobijedili. Danas smo to napravili i zaslužili smo pobjedu", naglasio je Ukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj se osvrnuo i na sljedećeg hrvatskog suparnika - reprezentaciju Nigerije.

"Nigerije se najviše pribojavamo jer je to prva utakmica u kojoj ćemo biti favoriti. Poznato je da ne igramo sjajno protiv atletskih ekipa, ali nadam se da ćemo na ovom zanosu tu utakmicu odigrati na visokoj razini i ostvariti pobjedu koja bi nas odvela u četvrtfinale", zaključio je Ukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo