Dražen Petrović daleko ispred Kukoča i društva!

Dražen Petrović je najbolji europski košarkaš svih vremena! Barem prema anketi portala HoopsHype.com koji je o tome pitao čak 38 košarkaša na Eurobasketu u Sloveniji.

18.9.2013.
11:20
VOYO logo

Sami akteri Eurobasketa trebali su izabrati po pet najboljih, a kad su se prebrojali glasovi legendarni Dražen uvjerljivo je osvojio prvo mjesto ispred Francuza Tonyja Parkera i Litavca Arvidasa Sabonisa.

Veliku trojku slijede Dejan Bodiroga i Dirk Nowitzki, šesti je Pau Gasol dok se na sedmo mjesto probio Toni Kukoč. Od Hrvata, na listi od 29 košarkaša koje su igrači naveli se našao i Dino Rađa - na 16. poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, izbor ima, po našem sudu i pokoju nelogičnost. Primjerice, Vlade Divac tek se našao na 21. mjestu daleko iza Ukrajinca Aleksandra Volkova, te aktivnih igrača poput Rudyja Fernandeza i Linasa Kleize, a anketirani igrači su potpuno zaboravili na košarkaške velikane poput Nikosa Galisa i Šarunasa Marčiulionisa. Nema ni Kreše Ćosića, kao i drugih košarkaških legendi s prostora bivše države...

1. Dražen Petrović (Hrvatska) 2. Tony Parker (Francuska) 3. Arvydas Sabonis (Litva) 4. Dejan Bodiroga (Srbija) 5. Dirk Nowitzki (Njemačka) 6. Pau Gasol (Španjolska) 7. Toni Kukoč (Hrvatska) 8. Predrag Danilović (Srbija) 9. Juan Carlos Navarro (Španjolska) 10. Andrej Kirilenko (Rusija)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo