KOŠARKAŠI CRVENE ZVEZDE SJELI U AVION ZA PODGORICU PA GA NAGLO NAPUSTILI: / 'Jedna razbijena glava vrjednija je od utakmice'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Očekujemo da se Crvena zvezda pojavi na utakmici," poručili su iz Budućnosti, dodavši: "Budućnost ima dovoljno iskustva kada su u pitanju igre koje ni na koji način ne pripadaju sportskom terenu

30.12.2019.
17:30
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaški klub Budućnost objavio je kako očekuje da se Crvena zvezda pojavi na utakmici ABA lige koja je bila zakazana za večeras u 18.00 u Podgorici, međutim košarkaši Crvene zvezde ostali su u Beogradu i nisu otputovali.

Budućnost je objavila kako je od ABA lige dobila službeni dopis kojim se potvrđuje da nema odgode meča, te da je vodstvo lige od Uprave policije dobilo službeno priopćenje u kojem se tvrdi kako ne postoji razlozi za otkazivanje utakmice 13. kola regionalne lige protiv Crvene zvezde jer sigurnost igrača i stručnog stožera niti u kojem slučaju nije ugrožena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U JEDNOM MU JE TRENUTKU USRED UTAKMICE OPSOVAO NA 'NAŠEM' JEZIKU: /

Luka nije mogao vjerovati kad je vidio tko je to

Image
U JEDNOM MU JE TRENUTKU USRED UTAKMICE OPSOVAO NA 'NAŠEM' JEZIKU: /

Luka nije mogao vjerovati kad je vidio tko je to

"Uprava policije garantira da će se igrači Crvene zvezde od trenutka dolaska u Crnu Goru, boravka u njoj i za vrijeme trajanja utakmice i nakon nje, osjećati sigurno. Obavještavamo Vas da ne postoje ni najmanji razlozi da se ova utakmica ne odigra, jer ništa ne ukazuje da može doći do incidenata koji mogu ugroziti sigurnost članova KK Crvena zvezda'' piše u dopisu direktora crnogorske Uprave policije Veselina Veljovića upućenog vodstvu ABA lige.

Očekujemo da se Crvena zvezda pojavi na utakmici," poručili su iz Budućnosti, dodavši: "Budućnost ima dovoljno iskustva kada su u pitanju igre koje ni na koji način ne pripadaju sportskom terenu. Budućnost će se boriti za pobjedu i ostanak na prvom mjestu ABA lige," navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napustili zrakoplov

Međutim, iz Beograda je stigla vijest kako košarkaši Crvene zvezde nisu otputovali jer nisu dobili garancije za sigurnost u trenutku kada je nestabilna situacija u Crnoj Gori.

Prema pisanju medija u Srbiji, košarkaši Crvene zvezde ukrcali su se u zrakoplov za Podgoricu, ali su ga nekoliko minuta prije polijetanja napustili jer im je stigla takva naredba od čelništva kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budućnost je trenutačno druga na ljestvici sa 21 bodom, dva manje od lidera Cedevite Olimpije koja ima utakmicu više. Crvena zvezda je sedma sa 19 bodova.

Budućnost i Zvezda prošle sezone igrali su finalnu seriju play-offa ABA lige koja se ne pamti po rezultatu već incidentima i u Podgorici i Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik ne vjeruje policiji Crne Gore

Povodom odgođene utakmice javnosti se na konferenciji za medije obratio predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović.

"Jedna razbijena glava je mnogo vrjednija od bilo kakve utakmice", rekao je Čović pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stupili smo u kontakt sa sigurnosnim organima, ne da bismo se pokrivali državom. Stupili smo u kontakt i sa predsjednikom ABA lige, gospodinom Domagojem. U dopisu smo mu napisali rizike koji postoje. Tada je procjena sigurnosne situacije bila: "Ne može se isključiti mogućnost incidenata na nacionalnoj osnovi". To se odnosilo na igrače, stručni stožer, navijače... S time smo upoznali ABA ligu, smatrajući da ćemo dobiti podršku".

Prisjetio se Čović i utakmica finala Aba lige na kojima je bilo jako puno "vatre".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još jedan faktor je važan. Ove godine 15. travnja smo pred treću utakmicu u Podgorici zatražili od našeg MUP-a da nam osigura pet pripadnika policije da nas prati. MUP je odgovorio da za to nema potrebe, jer je crnogorska policija garantirala da će sve biti u redu. Sjetite se kako je to bilo u redu", zaključio je trener Zvezde.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo