KAD SE PRIJATELJI RASTAJU: / 'Je*eno ćeš mi nedostajati'

Image
Foto: AFP, Harry How

Jednoga dana povijest NBA lige pamtit će ih kao igrače koji pripadaju najužem krugu najboljih koji su ikada igrali košarku, a u noći na petak sučelili su se posljednji puta u karijeri.

11.3.2016.
8:58
AFP, Harry How
VOYO logo

Oproštajna sezona Kobea Bryanta, dugogodišnjeg vođe Los Angeles Lakersa, primiče se svojem kraju, a raspored utakmica u njoj doveo je LeBrona Jamesa u Staples Center po posljednji puta u Bryantovoj eri. Bila je to 22. utakmica u kojoj su se ogledali i pobjeda u njoj pripala je Jamesu i Cleveland Cavaliersima, a bilo je 120:108. Bryant ili James igrali su u svakom od posljednjih devet finala lige, no nikada jedan protiv drugoga u utakmicama doigravanja.

Rivalstvo koje to nije bilo

"Je*eno ćeš mi nedostajati", poručio je James Bryantu u zagrljaju koji je uslijedio po završetku njihova posljednjeg međusobnog sučeljavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je godina u kojima se moglo dogoditi, ali nikada nije tako ispalo. Pravo rivalstvo između nas nikada se nije razvilo, jer prava rivalstva ne događaju se u utakmicama osnovnog dijela lige", kazao je Bryant kojem je dvorana priredila nove ovacije po izlasku s parketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj puta i igrački zaslužene, budući da je uz 11-16 iz igre utakmicu završio s 26 poena, pet skokova i nekoliko sjajnih poteza u direktnom dvoboju sa Jamesom koji je svoju minutažu iskoristio za 24 ubačena koša, pet uhvaćenih lopti i sedam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Toronto Raptors - Atlanta Hawks 104-96 San Antonio Spurs - Chicago Bulls 109-101 Denver Nuggets - Phoenix Suns 116-98 LA Lakers - Cleveland Cavaliers 108-120

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo