NAKLON DO PODA / Jokić se nakon nove velike pobjede prisjetio Dražena: 'Oni su otvorili vrata za ostale...'

Image

U tijeku je finale NBA lige, a Nikola Jokić je za Denver odigrao još jednu briljatnu utakmicu

2.6.2023.
8:31
VOYO logo

Košarkaši Denver Nuggetsa noćas su po hrvatskom vremenu, u prvoj utakmici NBA finala, pobijedili Miami Heat na svom parketu u Denveru 104-93 i poveli u seriji s 1-0.

Image
FINALE NBA LIGE /

Denver na krilima nevjerojatnog Nikole Jokića razbio Miami i poveo u seriji 1-0

Image
FINALE NBA LIGE /

Denver na krilima nevjerojatnog Nikole Jokića razbio Miami i poveo u seriji 1-0

Dvostruki MVP lige Nikola Jokić bio je standardno dobar, kao što je kroz cijeli playoff, pa je tako u svom debiju u finalu upisao novi triple-double s 27 koševa, 10 skokova i 14 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski košarkaš je nakon utakmice gostovao u emisiji "Inside The NBA", a ondje je govorio o svom djetinstvu u Srbiji i putu koji je morao proći da bi iz Srbije došao do NBA lige. Između ostalog je govorio o svojim košarkašim idolima, a kao jednog od ključnih je istaknuo prerano preminulog Dražena Petrovića.

"Nisam puno pratio NBA dok sam bio u Srbiji. Dražen Petrović i Vlade Divac bili su među prvim košarkašima koji su došli u Europu. Oni su otvorili vrata za ostale europske igrače, posebno one iz Jugoslavije", rekao je Jokić nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se utakmice igraju u Americi u večernjem terminu, u Srbiji je utakmica počela u 2:30. Međutim i dalje je puno Srba gledalo utakmicu i podržalo Jokića.

"Stalno dobivam poruke. Čujem da ljudi organizirano gledaju utakmice usred noći, pa sada je u Srbiji četiri ujutro. To pokazuje da vole vidjeti sunarodnjaka koji igra na visokoj razini", dodao je Jokić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Charles Barkley (60), legenda NBA lige i danas stručni komentator za TNT, pitao je Jokića može li hodati Srbijom kao normalni čovjek. 

"Prva dva tjedna ne mogu hodati u Somboru, ali sve bude normalno nakon što se slikam sa svima", odgovorio je Jokić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo