JAVNOST PRESUDILA ACI PETROVIĆU! Rezultati ankete Net.hr-a poražavajući su za izbornika: / Evo koga žele navijači na klupi Hrvatske

Image
Foto: AFP

Čitatelji Net.hr-a odlučili su. Hrvatsku košarkašku reprezentaciju, nakon debakla na EuroBasketu, umjesto Ace Petrovića trebao bi voditi jedino stranac.

12.9.2017.
17:12
AFP
VOYO logo

U nedjeljnom susretu osmine finala turnira u Istanbulu, izabranici Ace Petrovića doživjeli su debakl protiv Rusije 78-101 (25-23, 21-19, 26-15, 21-29). Tako su se hrvatski košarkaški snovi o medalji srušili kao kula od karata.

VELIKA ANKETA NET.HR-A: Koga biste htjeli vidjeti na klupi hrvatske košarkaške reprezentacije?

Uoči natjecanja, Hrvatska je figurirala kao jedna od momčadi za osvajanje medalje. S takvim očekivanjima, naši su košarkaši otputovali na EuroBasket. Izbornik Petrović je sve podredio pripremi za 10. rujna, datum kojeg su u najavama stalno isticali i igrači, tempirali su formu za “utakmicu generacije”, “utakmicu istine”, a onda odigrali najslabiju partiju na turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DRUŠTVENE MREŽE GORE: Srbi se upravo brutalno sprdaju s hrvatskim košarkašima! ‘Imate Severinu, što će vam košarka’

Navijači i komentatori prozivaju Acu Petrovića

Navijači i komentatori prozivaju izbornika Acu Petrovića zbog izbora igrača i taktike, odnosno izostanka iste. Upravo na krilima prošlogodišnjih dobrih igara u kvalifikacijama i na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, Hrvatski košarkaški savez odlučio je produžiti mandat izborniku Petroviću, koji je ostao vjeran momčadi iz Rija, uz nekoliko novih imena i par veterana. Aco je dogovorio suradnju do kraja Eurobasketa, a što će biti sad kad se vratio u Zagreb, doznat ćemo uskoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aco je uskočio kada se činilo da ne postoji druga opcija, ali njegov rad proteklih mjeseci sad će se naći pod povećalom i pitanje je hoće li dobiti novu šansu. Jer, ruku na srce, Hrvatska ne igra dobro.

Image
Foto: AFP, MARK RALSTON

O strancu na klupi Hrvatske maštaju tek mediji i poneki navijač. No, čini se prema rezultatima naše ankete, upravo stranac dolazi u obzir za sljedećeg izbornika. Tako je, naime, glasala većina od ukupno 2,836 čitatelja koji su glasali u našoj anketi pod nazivom "Koga bi ste htjeli vidjeti na klupi hrvatske košarkaške reprezentacije?". Anketa je bila započela u ponedjeljak u 13.08, a završila je u utorak u 17.00.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27.54% ili 781 čitatelj glasao za stranca

  • Rezultati ankete, u postocima, izgledaju ovako:
  • Vas 27.54% ili 781 čitatelj Net.hr-a glasao je za opciju da sljedeći izbornik Hrvatske bude stranac. Nevena Spahiju, pomoćnog trenera u Atlanta Hawksima, na izborničkoj klupi želi vidjeti 21.65%, odnosno 614 čitatelja.
  • Za opciju "nekog drugog", glasalo je njih 20.31%, odnosno, 576. Ima i onih koji bi sadašnjeg izbornika Acu Petrovića htjelo i dalje vidjeti na mjestu izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije. Njih 17.24% ili 489 žele da Aco i dalje vodi momčad u kvalifikacijama za SP. Jasmina Repešu htjelo bi vidjeti 10.08% ili 286 čitatelja, a najmanje glasova dobio je Veljko Mršić (3.17% 90 glasova).
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo