Niti jedan Hrvat u reprezentaciji ne može igrati na toj poziciji!

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša objavio je popis 17 igrača koji će ići na pripreme za Svjetsko prvenstvo.

8.7.2014.
15:51
VOYO logo

Njega će zamijeniti novi Amerikanac s hrvatskom putovnicom, playmaker Valencije, 188 centimetara visoki Oliver Lafayette.

"Draper je imao problema s ‘ahilicom’, a poslije je slomio ruku te se ne osjeća spremnim za reprezentaciju. Lafayette, pak, ima igračke i košarkaške karakteristike potrebne za reprezentaciju. Neki se ne slažu s njegovim pozivanjem, ali nema pravo uskratiti ostalim igračima priliku da budu još uspješniji. Neću ulaziti u razloge, ali mi nemamo takvog igrača na poziciji playmakera koji nam može pomoći u proizvodnji rezultata", objasio je Repeša zašto je pozvao novog Amerikanca u reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od lanjskog Eurobasketa, nema ni ozlijeđenih Ante Delaša i Leona Radoševića.

Ostatak reprezentacije, Bojan Bogdanović, Ante Tomić, Roko Ukić i Luka Žorić pridružit će se Repeši i društvu 31. srpnja u Slavonskom Brodu, a ostatak pozvanih 20. srpnja u Svetom Martinu na Muri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo počinje 30. kolovoza, a Hrvatska će ga otvoriti utakmicom protiv Filipina. U našoj skupini još su Argentina, Grčka, Portoriko i Senegal.

Braniči: Roko-Leni Ukić, Oliver Lafayette, Rok Stipčević, Krunoslav Simon, Bojan Bogdanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krila: Mario Hezonja, Fran Pilepić, Luka Babić, Damjan Rudež, Dario Šarić, Mario Delaš, Damir Markota

Centri: Miro Bilan, Darko Planinić, Ante Tomić, Luka Žorić, Lukša Andrić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo