kvalifikacije za SP / Izbornik Anzulović objavio popis od 24 kandidata za reprezentaciju, izostao kapeten Marin Rožić

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prva se utakmica igra već 22. veljače u Varaždinu protiv reprezentacije Poljske

12.2.2019.
23:29
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović u Solinu je u utorak povodom najave završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića najavio 24 kandidata za reprezentaciju. Njegov popis izgleda ovako:

Luka Babić, Miro Bilan, Josip Bilinovac, Domagoj Bošnjak, Luka Božić, Martin Junaković, Mate Kalajdžić, Toni Katić, Filip Krušlin, Krešimir Ljubičić, Pavle Marčinković, Jakov Mustapić, Toni Nakić, Hrvoje Perić, Toni Perković, Darko Planinić, Roko Prkačin, Ivan Ramljak, Roko Rogić, Luka Šamanić, Karlo Uljarević, Domagoj Vuković, Karlo Žganec i Tomislav Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Anzulović odmah je i objasnio razloge zbog kojih nije mogao suziti popis: „U ovom trenutku ne mogu zbog povreda igrača objaviti kraći popis. Imamo tri, četiri upitnika nad značajnim igračima na koje smo računali i koji su participirali u prethodnim kvalifikacijama. Osim toga, u većini europskih zemalja se u ovo vrijeme i odigravaju završnice kup natjecanja te ćemo nakon toga vidjeti tko će biti spreman, koliko će participirati i može li se odazvati pozivu za reprezentaciju."

U ovom trenutku, igrači koji su upitni za reprezentaciju su Tomislav Zubčić, Ivan Ramljak i Pavle Marčinković. Kapetan iz prošlog ciklusa kvalifikacija Marin Rozić zamolio je da ga se oslobodi obveza u reprezentaciji iz obiteljskih razloga.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vezi predstojećih utakmica izbornik je rekao:

„Mi poznajemo svoje protivnike i moramo vjerovati u ono što mi možemo, pokušati se nametnuti na parketu. Mi u bilo kojem sastavu, bez NBA igrača koji su ipak okosnica naše kvalitete, ni u jednoj utakmici ne možemo biti sigurni da smo favoriti. Koliko ćemo napora uložiti na parketu, toliko će nam se rezultatski i vratiti, ali sigurno je da bi dobili Mađarsku u Mađarskoj moramo biti na gornjoj granici mogućnosti ekipe.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva se utakmica igra već 22. veljače u Varaždinu protiv reprezentacije Poljske, a 25. veljače je na rasporedu utakmica u Szombathelyju protiv Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo