LUCA, A NE LUKA / Izbor koji je uzburkao strasti: Iz ABA Lige su nam objasnili zašto je MVP Vildoza, a ne Božić

Image
Foto: Grafika Danas.hr - PIXSELL

Brojni su ljubitelji košarke postavili pitanje po kojim to kriterijima ABA Liga dodjeljuje nagradu za najboljeg igrača mjeseca, a mi smo to pitanje uputili na službeni mail ABA Lige. Ovo je njihov odgovor

6.11.2022.
10:00
Grafika Danas.hr - PIXSELL
VOYO logo

Prvih pet kola košarkaške ABA lige je iza nas, a glavna tema nisu ni savršen skor Partizana ni iznenađujuće dobar početak Zadra i Cibone već MVP nagrada koja je dodijeljena Luci Vildozi iz Crvene zvezde.

Naime, Vildoza je proglašen najboljim igračem u listopadu nakon što je nastupio u dvije od četiri utakmice koje je odigrala njegova momčad te je zabilježio prosječno 16.5 poena, šest asistencija i 1.5 skokova po susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SKANDAL NA POMOLU /

ABA Liga zakinula lidera Zadra za MVP nagradu? Priznanje otišlo zvezdašu nakon samo 2 utakmice

Image
SKANDAL NA POMOLU /

ABA Liga zakinula lidera Zadra za MVP nagradu? Priznanje otišlo zvezdašu nakon samo 2 utakmice

Vildoza ili Božić - pitanje je sad

Dobar dio košarkaške javnosti smatra da je nagrada MVP-a za listopad trebala otići u ruke Luki Božiću iz Zadra koji je u uvodnih pet utakmica zabijao čak 29.6 poena po susretu. Uz to je bilježio deset skokova i šest asistencija u prosjeku.

Brojni su ljubitelji košarke postavili pitanje po kojim to kriterijima ABA Liga dodjeljuje nagradu za najboljeg igrača mjeseca, a mi smo to pitanje uputili na službeni mail ABA Lige. Njihov odgovor donosimo u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kažu iz ABA Lige?

Izbor MVP igrača mjeseca, kao i svi ostala individualna priznanja, dodjeljuju se na osnovu Pravilnika o pojedinačnim nagradama za igrače, a koji u ovom slučaju podrazumijeva:

Nagrada za najkorisnijeg igrača (Most Valuable Player – MVP) mjeseca dodjeljuje se na kraju svakog mjeseca u regularnom dijelu sezone, u kojem su održana barem dva kola, igraču, koji je svojim vrhunskim igrama obilježio taj mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi igrač mogao ući u izbor za najkorisnijeg igrača (MVP) mjeseca, mora ispuniti sljedeće uvjete:

Kriteriji po kojima se bira MVP

Igrač će biti izabran iz ekipe koja je ostvarila pobjede u barem 50% svojih utakmica u izabranom mjesecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrač mora odigrati barem pola utakmica svoje ekipe u izabranom mjesecu. Kriteriji za dodjelu nagrade za najkorisnijeg igrača kola su sljedeći:

Od svih igrača, čije ekipe su ostvarile pobjede na svim svojim utakmicama tog mjeseca, nagrada se dodjeljuje igraču koji je u tom mjesecu imao najviši prosječan indeks korisnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko taj igrač među svim igračima u tom mjesecu nije među 10 najbolje plasiranih igrača po najvišem prosječnom indeksu korisnosti ili ukoliko ni jedna ekipa nije ostvarila pobjede na svim svojim utakmicama tog mjeseca, nagrada se dodjeljuje igraču koji je u tom mjesecu imao najviši prosječan indeks korisnosti među igračima iz ekipa, koje su pobijedile na barem 50% svojih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko prema gore navedenim kriterijima dva ili više igrača dijele prvo mjesto, nagrada se dodjeljuje igraču čija je ekipa pobijedila više utakmica u tom mjesecu.

Ukoliko prema gore navedenim kriterijima dva ili više igrača još uvijek dijele prvo mjesto, nagrada se dodjeljuje igraču kojeg između njih izabere Sportski direktor ABA Lige j.t.d.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvezda bez poraza

Na osnovu ovih kriterija, Luka Vildoza kao igrač Crvene zvezde mts koja u listopadu nije izgubila niti jednu utakmicu, a koji se po indeksu korisnosti nalazi na četvrtom mjestu s prosječnim indeksom 24,5 izabran je za MVP mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu treba istaknuti da je Crvena zvezda mts tijekom listopada odigrala četiri utakmice i da je Luka Vildoza bio sudionik na dvije, odnosno na polovini, što je također jedan od kriterija.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo