SKANDAL NA POMOLU / ABA Liga zakinula lidera Zadra za MVP nagradu? Priznanje otišlo zvezdašu nakon samo 2 utakmice

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Najbolji igrač Zadra je zabijao 29.6 poena po susretu, a uz to bilježi deset skokova i šest asistencija što je znatno više od Vildozinih 16.5 poena, šest asistencija i 1.5 skokova po susretu

3.11.2022.
13:24
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Prvih pet kola ABA lige je iza nas. Partizan je na čelu sa svih pet pobjeda, a slijedi ga FMP. Od hrvatskih klubova najbolje stoji Zadar koji s omjerom 3-2 trenutno drži petu poziciju. Cibona je sedma s istim omjerom, a Split je 12. s omjerom 1-4.

Zanimljivu i prilično nejasnu odluku je donijela ABA liga nakon što je najboljeg igrača lige u prvih pet kola dodijelila Luci Vildozi iz Crvene zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta je odluka uzbunila košarkašku javnost jer mnogi smatraju kako je nagradu zaslužio košarkaš Zadra Luka Božić. Navijači bjesne u komentarima i negoduju zbog odluke da se inače sjajnom Argentincu dodjeli nagrada. Već na prvi pogled vidi se kako je Božić odigrao svih pet utakmica za razliku od Vildoze koji je upisao nastup u njih dvije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, najbolji igrač Zadra je zabijao 29.6 poena po susretu, a uz to bilježi deset skokova i šest asistencija što je znatno više od Vildozinih 16.5 poena, šest asistencija i 1.5 skokova po susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prilog tezi da je Božić trebao ponijeti nagradu govori i to što je u susretu protiv Mege ostvario valorizaciju 51 što bi na vječnoj ljestvici ABA lige bio šesti najbolji rezultat.

Poslali smo upit ABA Ligi i zamolili ih da nam obrazlože svoju odluku te ćemo ga objaviti kada i ako nam odgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo