INDIANA DEKLASIRALA CLEVELAND: / Bogdanović prljavim potezom zaustavio LeBrona, James završio na šivanju glave

Image
Foto: Screenshot

Dvoboj Pacersa i Clevelanda odlučivat će se u sedmoj utakmici.

28.4.2018.
10:11
Screenshot
VOYO logo

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović postigao je 10 koševa (šut za dva 2-5, trica 2-7) uz četiri skoka i jednu asistenciju za 27 minuta provedenih na terenu u 121-87 pobjedi Indiana Pacersa protiv Cleveland Cavaliersa u šestoj utakmici prvog kruga doigravanja NBA lige kojom su Pacersi izjednačili omjer u pobjedama na 3-3 pa će o putniku u drugi krug odlučivati sedma utakmica u Clevelandu u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacerse je do pobjede kojom su zadržali izglede za prolazak predvodio Victor Oladipo sa 28 koševa, 13 skokova i 10 asistencija, dok je LeBron James sa 22 poena bio najefikasniji kod Cavsa za koje je Ante Toni Žižić odigrao četiri minute i postigao dva poena (šut za dva 1-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći su se odvojili na značajniju razliku krajem prvog poluvremena, a u trećoj četvrtini su uspjeli pobjeći i na 20 koševa prednosti tako da je četvrta četvrtina bila tek formalnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do pobjede su Pacersi stigli i zahvaljujući žestokoj igri u obrani, Jamesu je prilikom jednog ulaska pod obruč domaćih razbijena i arkada u sudaru s Thaddeusom Youngom, dok je Kevin Love priliko jedne borbe za loptu dobio jak udarac laktom u glavu od Mylesa Turnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik dvoboja između Cavsa i Pacersa u drugom će krugu doigravanja igrati protiv prvih nositelja Istočne konferencije Toronto Raptorsa koji su izbacili Washington Wizardse sa 4-2 u pobjedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šestoj utakmici igranoj u petak u Washingtonu Toronto je slavio sa 102-92. Nakon što su u svih pet prvih utakmica u seriji slavili domaći, Raptorsi su do odlučujuće četvrte pobjede stigli na gostujućem parketu i to preokretom u četvrtoj četvrtini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvih 36 minuta bilo je 78-73 za Wizardse, no posljednjih 12 minuta Raptorsi su na krilima Kylea Lowryja dobili sa 29-14 i stigli do pobjede koja im osigurava nastup u drugom krugu doigravanja. Lowry je 13 od svojih 24 poena ubacio u posljednjoj četvrtini, a vrlo dobar kod gostiju je bio i centar Jonas Valančiunas sa 14 ubačaja i 12 skokova. Sezonu Wizardsa nisu uspjeli produžiti Bradley Beal sa 32 i John Wall sa 23 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prolazak u drugi krug doigravanja u petak je izborio i Utah Jazz koji je sa 4-2 izbacio Oklahoma City Thunder. Jazz je u šestoj utakmici na svom parketu slavio sa 96-91. Još jednu fenomenalnu partiju u dresu Jazza pružio je "rookie" Donovan Mitchell koji je postigao 38 koševa, od toga 22 u trećoj četvrtini, dok je kod Thundera briljirao Russell Westbrook sa 46 pogodaka i 10 skokova, ali niti to nije bilo dovoljno kako bi izborio odlučujuću sedmu utakmicu na domaćem parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći suparnik Utahu bit će prvi nositelj Zapada Houston koji je još ranije sa 4-1 izbacio Minnesotu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo