Igokea ipak ne može direktno u Evroligu

Konačno postignut dogovor između Evrolige i ABA lige

5.3.2013.
14:41
VOYO logo

Rukovodstvo košarkaške Evrolige saopštilo je danas da je sa čelnicima Jadranske lige postignut dogovor da pobednik ligaškog dela regionalnog takmičenja, samo ove sezone, ide direktno u elitu, ali pod uslovom da ispunjava uslove za B licencu, dok će u suprotnom važiti pravila najjačeg takmičenja, koja prednost daju konačnom plasmanu.

To praktično znači da Igokea, koja se tri kola pre kraja nalazi na liderskoj poziciji, ne može odmah u elitno takmičenje, nego samo u slučaju da osvoji trofej na finalnom turniru. Sa druge strane, ukoliko Crvena zvezda bude najbolja u ligaškom delu, obezbediće direktan plasman u Evroligu, jer ispunjava uslove za B licencu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko bi Igokea ili Radnički iz Kragujevca osvojili titulu na Jadranu, igrali bi u Evroligi, ali bi domaćini morali da budu u nekom drugom gradu.

Podsetimo, kriterijumi za B licencu su sledeći - dvorana od najmanje 5.000 gledalaca, udaljenost od najbližeg međunarodnog aerodroma do 100 kilometara, minimum dva hotela sa četiri zvezdice, kao i da je grad prijavljen za ABA ligu. U svakom slučaju, iz regionalnog takmičenja dve ekipe idu direktno u Evroligu, a jedna u kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo