Dario Saric sve priznao nakon novog hrvatskog debakla

Poraz od Francuske u osmini finala Svjetskog kosarkaskog prvenstva u Spanjolskoj ostavio je gorak okus u ustima hrvatskih reprezentativaca.

8.9.2014.
9:32
VOYO logo

"Tuzan sam. Ocekivao sam puno od prvenstva, a nismo dobili nista. Osjetio sam kako je igrati na Svjetskom prvenstvu, ali puko stjecanje iskustva mozda veseli nekoga drugoga. Mene sigurno ne moze", rekao je Saric za Sportske novosti.

Ukupno gledano Saric je kritican kako na racun cijele momcadi, tako i na racun vlastite igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam zadovoljan ni sam sobom, niti cijelom momcadi. Bio sam srcem i glavom sto posto u reprezentaciji. Moj obavezni dio igre nije bio problem, ali na prvenstvu nas nije islo. Moramo si pogledati u oci jer smo svi trebali bolje odigrati. Protiv Francuske su samo Bogdanovic i Tomic bili raspolozeni. Za pobjedu su nam nedostajala jos dvojica s vecim brojem koseva. Da smo ih pronasli, danas bismo pricali o cetvrtfinalu protiv Spanjolske. Francuzi su nas prokuzili i dopustili njima dvojici da igraju, a nas ostale zatvorili. Nije normalno da samo dvojica zabijaju i donesu pobjedu."

Izostao je protiv Francuza i Saricev doprinos. Zapocelo je kvalitetnom obranom na Borisu Diawu, ali izostao je njegov pravi ucinak. Upisao je na kraju 4 kosa i 7 skokova, uz sut iz igre 2-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tesko je samo mene okriviti. Imam 20 godina i tek sam trecu godinu reprezentativac. Opredijelili smo se za druge stvari, za mene nije bilo lopti i akcija."

Saricu sada predstoji kratki odmor u Sibeniku, a potom slijedi put prema Istanbulu na pripreme s novim klubom Anadolu Efesom. Blijedi dojam s SP-a bit ce ipak tesko izbrisati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultat nije dobar. Zabrinjavajuce je da osim Argentine nismo dobili niti jednog ozbiljnog suparnika, a izgubili smo i od Senegala. Sami od sebe smo ocekivali puno vise i da cemo igrati bolje. Posebno nakon pokazane moci protiv Litve. Ne znam gdje je nestala ta moc. Nakon odmora nuzna je analiza prvenstva, trebamo vidjeti u cemu smo i zbog cega najvise grijesili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo