HRVATSKI BISER DOBIO KOMPLIMENT ZIVOTA / 'Talentiran je poput Petrovica'

Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja jedan je od najzanimljivijih igraca koji ce sudjelovati na NBA draftu 25. lipnja ove godine.

15.5.2015.
17:01
VOYO logo

Hrvatski kosarkas ce, najvjerojatnije, biti u TOP 10 pickova drafta, i kao takav zanimljiv NBA prospekt cesto je predmet pisanja americkih medija. Ovoga puta, o njemu je pisao portal Orlando Magic Daily. Pa tako novinar Brett David Roberts istice kako "Orlando zeli ugrabiti sto boljeg igraca na draftu, a to bi mogao biti sjajni Mario Hezonja".

"Iako Hezonja u Barceloni igra na krilu, Hrvat moze igrati i na poziciji bek sutera ili niskog krila. Njegove fizicke sposobnosti i visina mu daju prednost na pozicijama playa i beka sutera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegove vjestine mu omogucavaju da igra na dvojci, a za to ima i potrebnu brzinu", pise Roberts, koji dodaje da je sve navedeno jako dobar pokazatelj i dokaz zasto su NBA skauti intrigirani njegovim sposobnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, u tekstu se novinar divi njegovim ofenzivnim sposobnostima. Toliko, da nastavlja i dalje pisati o njegovim fizickim predispozicijama koje su, za njega, superiorne, a krasi ga i sjajan sut.

"Hezonja svoje suigrace cini boljima jer jako dobro cita igru, dobro igra pick igru, i pritom ne gura sebe u prvi plan. Igra momcadski", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je zanimljiv dio gdje se spominju hrvatski kosarkasi. Orlando Magic Daily pise i kako je Hrvatska do sada imala ukupno 14 NBA igraca, a Hezonja je mozda i najbolji Hrvat jos od velikog Drazena Petrovica i osvajaca tri prstena prvaka s Bullsima Tonija Kukoca.

"Slicnosti su svakako prisutne, a razlika je u tome sto je Mario visi od Drazena i bolji je skakac. Petrovic je mozda bio brzi, ali o tome ce se jos debatirati. U svakom slucaju, ostaje cinjenica da Hrvatska vjerojatno nije ponudila ovako dobrog igraca u posljednja dva desetljeca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ispred njega je dug razvojni put u NBA ligi.

"Uz sve sjajne stvari koje krase ovog talentiranog kosarkasa, Hezonja bi mogao imati problema s navikavanjem na NBA zivot i nacin na koji se ovdje stjece svoje ime i uspijeva. Medutim, to je opasnost koja prijeti svakom rookieu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonja je veliki kompliment dobio u recenici u kojoj stoji kako se o 20-godisnjem Dubrovcaninu govori kako je talentiran poput Petrovica, za kojeg Roberts pise kako nekim cudom nije uspio postati All Star igrac.

I to u eri koja je vrvjela od velikih i talentiranih kosarkasa poput Jordana, Pippena, Malonea, i drugih...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbitnije o svega da Mario zna igrati kosarku, i to radi jako dobro. Toliko dobro da je jedan od TOP pickova drafta, i zato ga svi zele", stoji na kraju teksta.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo