Hrvatice s lakoćom 'razbile' veliku nadu Afrike

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija upisala je prvu pobjedu na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre koji se od 25. lipnja do 1. srpnja igra u turskoj Ankari.

25.6.2012.
15:55
VOYO logo

Izabranice Stipe Bralića, koje su smještene u skupini C, slavile su u 1. kolu s 84:62 protiv velike afričke nade, reprezentacije Mozambika.

Bila je to očekivana pobjeda, iako je puno košarkaških stručnjaka očekivalo je da će susret završiti i s preko 30 razlike u korist naših košarkašica, a završio je s 'tek' plus 22. Košarkašice iz Mozambika uspjele su koliko-toliko parirati Hrvatskoj u skoku (45-41 u korist naših), dok je sva ostala statistika bila na strani naših košarkašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasnija u hrvatskim redovima bila je Lelas s 20 poena, a njoj su se Mandir i Ivezić priključili sa 16 odnosno 14 poena. Kod afričke momčadi najbolji je dojam ostavila Machanguana koja je utrpala 23 poena i 13 puta skočila za loptu.

Hrvatsku u 2. kolu, u srijedu, očekuje drugi i posljednji susret u skupini C protiv Južne Koreje, nakon čega će, ako ne dođe do nekih iznenađenja, krenuti u borbu za jednu od pet posljednjih ulaznica za Igre u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon što se iz svake od četiri skupine plasiraju po dvije najbolje momčadi, igrat će se četvrtfinala, u kojem se naša reprezentacija križa s vrlo jakom skupinom u kojoj su Francuska, Kanada i Mali. Čak i u slučaju da izgubi u četvrtzavršnici, Hrvatska će imati priliku izboriti nastup u Londonu ako u preostala dva nastupa upiše dvije pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo