Hrvatska se potpuno raspala! Medalja je ostala samo san!

Hrvatska košarkaška reprezentacija se nakon punih 18 godina protiv Španjolske borila za brončanu medalju, no ostala je bez nje jer je Furija opet bila bolja. Ovaj put sa 92:66.

22.9.2013.
12:43
VOYO logo

I u drugome međusobnom ogledu na turniru (Španjolska je prvog dana natjecanja slavila 68:40) košarkaši Juana Orenge pokazali su da su prekvalitetni i prebrzi za naše košarkaše.

Pogonjeni izvrsnom igrom Bojana Bogdanovića u prvom poluvremenu Repešini su igrači u 16. minuti poveli 28:27. Nakon toga doživjeli su težak pad u igri: Španjolci su u nepunih pet minuta do poluvremena ubacili 20 poena dobivši nakon prvih dviju četvrtina 47:36.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minutu i po prije kraja utakmice španjolski su reprezentativci došli do najuvjerljivije prednosti 90:61.

Sergio Lull bio je najefikasniji igrač u pobjednničkim redovima s 21 košem, a trice je šutirao 5-10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marc Gasol dodao je 17 poena uz osam skokova, a Victor Claver 16 poena uz šest skokova i tri blokade. Bio je krilni igrač Portland Trail Blazersa najkorisniji među osvajačima brončane medalje: s njim u igri Španjolska je bila na plusu od 24 poena. Niti jedan drugi igrač nije toliko pozitvno utjecao na rezultat.

Bojan Bogdanović predvodio je poraženu momčad s 22 koša, od čega je 19 zabio do poluvremena. Roko Ukić dodao je 12 poena uz po četiri skoka i asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razigravač Dallas Mavericksa i španjolske košarkaške reprezentacije, Jose Calderon, sveo je uzroke uvjerljive pobjede njegove reprezentacije nad Hrvatskom u borbi za broncu na Eurobasketu na jednostavnu jednažbu.

"Moja je analiza uistinu vrlo jednostavna: željeli smo pobjedu više od Hrvata", rekao je Calderon nastavivši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bolje smo se oporavili od polufinalnog poraza i bolje smo se motivirali. Zbog toga sam ponosan na nas: pokazali smo ispravan stav, od početka smo mislili samo na pobjedu. Mislim da smo u Sloveniji pokazali izniman borbeni duh i već sad se veselim Svjetskom prvenstvu kojem smo domaćini iduće godine."

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo