Hrvatska jedva izbjegla povijesnu sramotu

Hrvatska košarkaška reprezentacija je nakon poraza od Španjolske u drugom susretu na europskom prvenstvu nakon iznimno uzbudljive i dramatične završnice pobijedila Gruziju 77:76.

5.9.2013.
11:09
VOYO logo

Nakon debakla protiv branitelja naslova Španjolaca u prvoj utakmici u Celju Hrvatska je u četvrtak uspjela iščupati pobjedu kojom ostaje u igri za jedno od prva tri mjesta u skupini i plasman u drugi krug natjecanja.

Puno je bilo oscilacija u igri hrvatske reprezentacije u prvom dijelu. Ishitreni šutovi, neraspoloženost Roka Ukića i Ante Tomića, propusti u obrani i dopuštanje suparniku da skupi čak osam napadačkih skokova rezultirali su samo poenom prednosti Repešinih izabranika nakon prvih 20 minuta (35:34).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjednačenost na parketu nastavljena je i u drugom poluvremenu. U posljednjoj je četvrtini naša reprezentacija serijom 11:2 došla od 53:56 do 64:58, ali propustila je prelomiti utakmicu. Gruzijci su se još jednom vratili, a onda i poveli nakon pet uzastopnih poena Georgea Cincadzea (68-67). U neizvjesnim završnim minutama momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a Gruzija je tricom Viktora Sanikidzea 21 sekundu prije kraja povela sa 76:75. Tomić je devet sekundi prije sirene položio za 77:76, da bi nakon toga naši košarkaši obranili zadnji napad suparnika i došli do važne pobjede.

Dontaye Draper je zaključio dvoboj sa 16 poena (šut 6-8 iz igre, 4-5 trice), četiri skoka i tri asistencije, a posebno treba istaknuti njegovu sjajnu igru u zadnjim minutama (između ostaloga dvije trice i asistencija Tomiću za pobjednički koš). Bojan Bogdanović je dodao 15 koševa , Dario Šarić 12 (6-6 iz igre, 0-4 slobodna bacanja), a Damir Markota deset poena (također dvije trice u finišu). Tomić je završio utakmicu sa sedam koševa i isto toliko asistencija. Kod Gruzijaca je Cincadze ubacio 25, a Ricky Hickman 20 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak je na Eurobasketu slobodan dan, a Hrvatska u 3. kolu u subotu igra protiv Poljske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo