Hrvatska gazi: Naš najveći dragulj ponovno briljirao

Mladi hrvatski košarkaši uvjerljivom su pobjedom krenuli u drugi krug natjecanja na Svjetskom U19 prvenstvu u Češkoj. U prvoj utakmici u skupini E nadigrali su Argentinu s 85:63.

1.7.2013.
15:44
VOYO logo

Izabranici Dražena Brajkovića u potpunosti su deklasirali Gauče u Pragu. Od prve su minute zavladali parketom, a posebno teška zagonetka za Argentince je bio najjači hrvatski adut Dario Šarić.

Hrvatska je na poluvremenu vodila s 49:19, a Šarić je već u prvih 20 minuta ostvario double-double od 15 koševa i deset skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je naša reprezentacija malo smanjila brzinu, tako da je u konačnici slavila s plus 22. Šarić je utakmicu zaključio s 19 poena, 18 skokova, pet asistencija, ali i osam izgubljenih lopti. Tomislav Gabrić je dodao 15 koševa, Mislav Brzoja 13 poena i sedam skokova, a Dominik Mavra deset koševa i sedam asistencija.

Hrvatska je, podsjetimo, iz prvog kruga prenijela dvije pobjede i jedan poraz (od Španjolske), a slavljem protiv Argentine je napravila veliki korak ka četvrtfinalu. No, bilo bi dobro i da izbori što bolju poziciju uoči nokaut-faze, a do kraja ovoga kruga je još očekuju dvoboji protiv Litve i Irana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo