HRVATSKA KOŠARKA OVO JE ČEKALA OD 2001.: / Znate li kome je posljednjem pošlo za rukom napraviti ovo čime se Hezonja diči?

Image
Foto: AFP

Hezonja je protiv Rocketsa ostvario triple-double od po 16 poena i skokova te 11 asistencija

6.4.2019.
13:39
AFP
VOYO logo

Mario Hezonja postao je drugi hrvatski košarkaš koji je ostvario "triple-double" učinak u NBA ligi postigavši 16 koševa uz 16 skokova i 11 asistencija u 96-120 porazu New York Knicksa na gostovanju kod Houston Rocketsa. Prije Hezonje samo je Toni Kukoč i to u četiri navrata uspijevao ostvariti takav domet.

Dvoboj Rocketsa i Knicksa ustvari nije ponudio nikakvu neizvjesnost, domaći je sastav već u prvom poluvremenu ostvario i 30 pogodaka prednosti, a u trećoj četvrtini razlika se popela do najvećih 42 prije no što su gosti u posljednjih 12 minuta ublažili poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MOĆNI TRIPLE-DOUBLE MARIJA HEZONJE: /

Bio je najbolji strijelac, skakač i asistent svoje momčadi! Bender razvalio u produžetku

Image
MOĆNI TRIPLE-DOUBLE MARIJA HEZONJE: /

Bio je najbolji strijelac, skakač i asistent svoje momčadi! Bender razvalio u produžetku

Fantastičan učinak

Rocketse je do pobjede kojom su učvrstili treće mjesto u Zapadnoj konferenciji predvodio James Harden sa 26 koševa i po osam skokova i asistencija, dok je Hezonja iskoristio izostanak Mudiaya, Smitha, Ntilikine i Vonleha te je za 42 minute koliko je imao na raspolaganju stigao do fantastičnog statističkog učinka od po 16 poena i skokova te 11 asistencija. Iz igre je šutirao 6-8 za dva, a 0-3 za tri, dok je pogodio četiri od šest slobodnih bacanja.

Image
Foto: AFP

Toni Kukoc (C) of the Chicago Bulls is stripped of the basketball by David Wesley (L) of the Charlotte Hornets as teammate Glen Rice (R) pressures 06 May in the first half of their NBA eastern conference semifinals game at the United Center in Chicago, IL. The Bulls lead the series 1-0. AFP PHOTO/Jeff HAYNES (Photo by JEFF HAYNES / AFP)

SUPER MARIO ZALUDIO NAVIJAČE: ‘Gdje ste bili na dan kad je Bender postao predsjednik? Gledao sam Hezonju kako postaje Bog’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kukoč četiri puta

Kukoč je svoj posljednji od ukupno četiri "triple-doublea" ostvario 17. ožujka 2001. godine kada je u dresu Atlanta Hawksa postigao 29 koševa uz po 10 skokova i asistencija protiv Detroit Pistonsa. Bio mu je to drugi "triple-double" u dresu Hawksa, a po jedan trostruko-dvostruki učinak ostvario i u dresu Chicago Bullsa te Philadelphia 76-ersa.

S omjerom pobjeda i poraza 15-64 Knicksi su najslabija momčad lige ove sezone te će i zadržati to posljednje mjesto dok su Rocketsi stigli do učinka 52-28 te sada imaju pobjedu manje od druge momčadi Zapada Denver Nuggetsa, a dvije pobjede više od četvrtih Portland Trail Blazersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo