Kakva ludnica! Sjajna Hrvatska ispisala povijest!

Nakon 18 godina čekanja, hrvatska košarkaška reprezentacija igrat će u polufinalu jednog velikog natjecanja. Hrvatska je u četvrfinalu Europskog prvenstva u Sloveniji pobijedila Ukrajinu 84:72

19.9.2013.
10:39
VOYO logo

Na izvrsnu napadačku igru u prvih 20 minuta odabranici Jasmina Repeše nadogradili su odličnu igru u obrani u drugoj četvrtini, koju su dobili s 29:13. Pokazalo se da je besprijekorna igra u tom dijelu igre bila dovoljna za veliku pobjedu. Počelo je loše, vodstvom Ukrajine 12:5 nakon serije 7:0. Repeša je pozvao time-out, nakon kojeg je Hrvatska odgovorila vlastitim nizom 9:0. Prva četvrtina završila je rezultatom 22:22, a onda je uslijedila ''rapsodija u crveno-bijelom'' u idućih 10 minuta igre.

Ukrajina je početkom drugog perioda vodila 28:25, nakon čega su Repešini košarkaši napravili seriju 19:1 za vodstvo 44:29! Na odmoru je bilo 16 razlike za Hrvate, a početkom nastavka i 19 koševa prednosti. Tada je uslijedilo razdoblje zastoja u napadačkom dijelu u našoj reprezentaciji, Ukrajinci su uspjeli spustiti zaostatak na 9 koševa, ali Hrvatska je ipak dosta sigurno kontrolirala utakmicu do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruno Simon bio je nedvojbeno najbolji igrač utakmice. Ubacio je 23 koša, pogodio 5 od 8 trica, šutirao 2-2 za dva poena i 4-4 slobodna bacanja. Golemi doprinos osmoj uzastopnoj pobjedi Hrvatske na ovome prvenstvu dao je i Dontaye Draper, pogotovo u prvom poluvremenu. Imao je ukupno 6 asistencija i čak četiri osvojene lopte, uz 6 poena.

Bojan Bogdanović postigao je 14 koševa, Damir Markota 12, a Roko Ukić 9 uz 5 skokova (najviše u Hrvatskoj!) i 4 asistencije. U Ukrajini je najbolji bio Eugene Jeter s 19 koševa, 6 skokova i 6 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakako treba spomenuti da su hrvatski košarkaši do pobjede stigli uz golemu i bučnu podršku brojnih navijača na tribinama u Stožicama. Hrvatska će već u petak u polufinalu igrati protiv Litve koja je u drugoj utakmici pobijedila Italiju s 81:77. Pobjedom protiv Ukrajine Hrvati su osigurali i plasman na iduće Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.

http://realtime.sportinti.me/cmd/loader?match_code=17b3b885-4855-b920-f8b4-7e5117d3c103&style=flat&width=435&height=755

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Slovenije pobijedili su u Stožicama Srbiju 92:74 u ogledu za poredak od 5. do 8. mjesta na Eurobasketu kojem su domaćini.

Tom pobjedom je Slovenija osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj iduće godine, dok će Srbija svoju šansu za odlazak na svjetsku smotru tražiti u ogledu za 7. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija je glavninu posla protiv Srbije obavila već u prvoj četvrtini koju je dobila sa 30-16. Na poluvremenu su Slovenci imali 18 koševa prednosti, a toliko je iznosila njihova prednost i na kraju utakmice.

Zoran Dragić s 23 koša i 9 skokova bio je prvo ime kod domaćina. Goran Dragić (4 skoka, 5 asistencija) i Jaka Blažič (5 skokova, 3 asistencije) dodali su po 15 koševa. U Srbiji je najbolji strijelac bio Nenad Krstić sa 16 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo