Derbi kola / Hoće li Crvena zvezda 'preživjeti' i Zagreb? 'Takve utakmice stvaraju prvake'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Cedevita u derbiju kola ABA lige u subotu dočekuje neporaženu Crvenu zvezdu

25.1.2019.
14:33
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Kada je početkom studenog gostovala u Beogradu, Cedevitin pobjedički niz u ABA ligi trajao je sve do prošlog kola i Podgorice. Gdje je hrvatski prvak imao pobjedu u rukama, vjerojatno i drugo mjesto, da bi u završne tri minute potpuno izgubio glavu.

S obzirom na bolji međusobni omjer s aktualnim regionalnim prvakom, Zagrepčani i dalje drže drugu poziciju koja nosi prednost domaćeg terena u polufinalu doigravanja, a koje je zbog serije do dvije pobjede itekako važno. Stoga je formula vrlo jasna - pobijediti sve do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, to je puno lakše napisati nego ostvariti jer u subotu (17 sati) u Dom sportova dolazi momčad koju još nitko nije porazio ove sezone. Crvena zvezda ima čistih 16 pobjeda.

"Definitivno mamac za gledatelje i za nas jedan veliki izazov. Jednostavno smo u takvom programu da nema previše vremena za spremiti se nešto specijalno. Međutim, siguran sam da će momčad biti motivirana. Prvu utakmicu nismo izgledali dobro i to je još jedan dodatan motiv i, iskreno, nadam se da ćemo sada biti puno bolji", rekao je Slaven Rimac, prenijela je službena klupska stranica, pa zavirio u protivnikovo dvorište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I oni su u jednom nezgodnom programu s puno utakmica i mislim da će obje ekipe biti raspoložene i da ćemo odigrati jednu pravu utakmicu."

Iza njegove momčadi tri su uzastopna poraza, a u dva europska od Uniksa primala je 100 poena. Rusi su pokazali, suprotno Rimčevu stajalištu, da ovakav hrvatski prvak ne može igrati baš sa svakim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da smo, kad smo fokusirani i, prije svega, kad smo energetski dobri, s obzirom da imamo manjak rotacija, pogotovo na unutarnjim pozicijama, pokazali da možemo igrati sa svima. Zvezda nas je prvu utakmicu dobila i sad ćemo vidjeti koliko možemo protiv najbolje momčadi u ABA ligi. Ona je na tim pozicijama na kojima smo mi inferiorni jest dominantna, ali mislim da smo se i prije susreli s takvim problemima i dobro smo ih riješili. Mi imamo svoje prednosti s obzirom na njihove obrambene principe."

Jedan od onih čija će pomoć trebati Cedeviti na oba kraja parketa jest Edo Murić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno imamo šanse, samo trebamo izaći pravi, trebamo se boriti i mislim da će ona ekipa koja će više željeti pobjedu dobiti utakmicu. Imamo veliku motivaciju da ih prvi dobijemo i sigurno da ćemo napraviti sve za taj cilj. Nadam se da će biti dvorana puna, dolazi možda i najbolja ekipa ABA lige i zato ćemo sigurno trebati svakog da nam pomogne s tribina da nam bude lakše", rekao je Slovenac.

"U nekim utakmicama možda ne izgleda tako, ali ja osjećam da ova ekipa ima veliki potencijal i sigurno nismo na maksimumu. Utakmica kao što je ova u subotu stvara prvake. Mi želimo da budemo u vrhu, stoga ćemo morati dobivati takve utakmice i ne vidim razlog da ne damo sve od sebe i da budemo prvi koji će ih dobiti ove sezone."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa da vidimo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo