'NEKI IGRAČI SU NAPADNUTI' /

HKS se oglasio o obračunu u noćnom klubu: 'Bio je to kratkotrajan incident'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

"Nakon teških višetjednih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj prije povratka svojim kućama ili klubovima..."

8.7.2024.
22:53
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Izabranici Josipa Sesara nisu uspjeli u naumu da izbore Olimpijske igre u Parizu. U finalu kvalifikacija za isto, hrvatski su košarkaši bili poraženi od domaćina Grčke koja je slavila rezultatom 80-69.

Image
PALE SU ŠAKE /

Procurila snimka tučnjave iz grčkog noćnog kluba u kojoj sudjeluju Šarić i Zubac

Image
PALE SU ŠAKE /

Procurila snimka tučnjave iz grčkog noćnog kluba u kojoj sudjeluju Šarić i Zubac

Dan nakon izgubljenog finala društvenim su se mrežama počele širiti zapanjujuće fotografije koje hrvatske reprezentativce optužuju za tučnjavu s Grcima u noćnom klubu. Kako navode korisnici društvene mreže "X", u incidentu su sudjelovali Ivica Zubac, Dario Šarić i "ostali hrvatski košarkaši", kao i nekoliko nepoznatih domaćih ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pijani su Grci također, prema svjedočenjima s društvenih mreža, započeli svađu provokacijama upućenima košarkašima, a na fotografijama snimljenima na mjestu događaja vidi se Zubac koji na koljenu ima krvi. Sukob je prekinut nakon što su i Grci i hrvatski reprezentativci izbačeni iz kluba.

HKS se očitovao o situaciji: "Nastavno na brojne upite medija vezane uz fotografije koje kruže društvenim mrežama i portalima, Hrvatski košarkaški savez se očituje na sljedeći način:

Nakon finalne utakmice Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Grčkoj i zajedničke večere izbornik se zahvalio igračima na još jednoj kvalitetno odrađenoj akciji i raspustio reprezentaciju, s obzirom da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego na nekoliko odredišta sukladno potrebama igrača.

Nakon teških višetjednih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj prije povratka svojim kućama ili klubovima. Tijekom druženja u jednom od klubova u Ateni neki od naših igrača napadnuti su najprije verbalno, a zatim i fizički što je dakako uzrokovalo njihovu samoobranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo