jednoglasna odluka / HKS podržao FIBA-u: Cedeviti i Zadru prijete sankcije

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski košarkaški savez podržava i uvijek će podržavati napore FIBA/FIBA Europe da uvede red u europska klupska natjecanja, stoji u priopćenju

20.4.2016.
16:52
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Na temelju jednoglasne odluke Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza, koji se održao jučer, danas je poslan traženi odgovor u sjedište FIBA Europe u Muenchen, a prenosimo ga u cijelosti.

"1. Hrvatski košarkaški savez podržava FIBA/FIBA Europe kao krovne košarkaške organizacije jer je jedino i njihova članica. HKS je uvijek poštovao i uvijek će poštovati FIBA/FIBA Europe pravila i pravilnike te je tako učinjeno i u ovom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. HKS nije vlasnik, niti dioničar niti ima ikakav utjecaj na odlučivanje u ABA ligi.

3. HKS povlači priznanje ABA lige sve dok svoje djelovanje ne uskladi s pravilima FIBA/FIBA Europe. Ovisno o ishodu navedenog, Hrvatski košarkaški savez će donijeti odluku da li i koji klubovi će nastupiti u ABA ligi u sezoni 2016/17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Ukoliko hrvatski klubovi budu sudjelovali u Eurocupu u sezoni 2016/17, Hrvatski košarkaški savez će im izreći sankcije u skladu s pravilnicima HKS-a.

5. Hrvatski košarkaški savez sugerira FIBA/FIBA Europe da pronađe način na koji bi nacionalni savezi čiji su klubovi sudionici ABA Lige mogli sudjelovati u odlučivanju u ABA Ligi. Tako bi savezi mogli utjecati na sustav i kalendar natjecanja ABA lige, a koji bi bili usklađeni s nacionalnim prvenstvima. Na taj način bi i interesi FIBA-e/FIBA Europe bili bolje zastupljeni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski košarkaški savez podržava i uvijek će podržavati napore FIBA/FIBA Europe da uvede red u europska klupska natjecanja, kao što podržava i pokretanje novog europskog klupskog natjecanja vrhunske razine - FIBA Champions lige, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo