Kakav apsurd: Velika sramota za hrvatsku košarku

Hrvatski košarkaški savez donio je čudnu odluku da finalna serija prvenstva Hrvatske između Cibone i Cedevite kreće u utorak a ne u nedjelju, kako je bilo planirano.

29.5.2014.
18:48
VOYO logo

I sa razlogom! Jer, sve je bilo jasno još kada se doznalo da su Cibona i Cedevita finalisti. Razumno je bilo da se prva utakmica finala odigra ovaj vikend. Međutim, ništa od toga. Sportske novosti pišu da je u četvrtak ujutro održana korespondencija između HKS-a, Cedevite i Cibone.

Da je Cibona morala odigrati majstoricu polufinala sa Zadrom, ta bi se utakmice odigrala u nedjelju i pod Tornjem su računali da će se, shodno tome, i prva utakmica finala igrati u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je polufinale igrala u ritmu utorak - subota te zaključila, po nekim neslužbenim informacijama imala je i za tako što jamstva da će finalni niz krenuti u subotu.

//www.youtube.com/embed/HHHnGQLBapM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Cibona prođe u dvije utakmice Zadar. Međutim, o tome, očito je, nisu s Cibonom pregovarali. Onda je Cibona ušla u finale i tražila da u tom finalu Cedevita ne bude s danom više odmora u prednosti, nego da se igra onda kad je i Cibona računala igrati - u nedjelju. Ali onda je došlo do problema. Iz Cedevite su izvijestili da u nedjelju nemaju slobodni termin u Domu sportova.

U Ciboni su izvijestili da su slobodni ustupiti im Draženovu dvoranu za domaćinstvo, čak bi i distribucija ulaznica bila Cedevitina, no, na to Cedevita, razumljivo, nije pristala. I HKS je donio odluku da finalni niz kreće u utorak. Sedam dana nakon što je Cedevita ušla u finale i šest dana nakon što je to isto učinila Cibona. Takvo što se nikad prije nije dogodilo. Feilur, šum u komunikaciji, kako god. I, naravno, glupost HKS-a čija je odluka točka na i ove, pomalo, smiješne i glupe situacije iz koje se sad izrodila prevelika pauza između polufinala i finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ponedjeljak sam, prije drugih utakmica, nazvao povjerenika natjecanja Darka Kotaranina i pitao ga kad igramo ako oba polufinala završe 2:0. Rekao mi je u subotu u 20.30 i ja sam odmah rezervirao dvoranu", objašnjava Krešo Novosel, direktor Cedevite, te nastavlja:

"Kad su me u četvrtak obavijestili da bi finale trebalo krenuti u nedjelju, neugodno sam se iznenadio. Pogotovo što su me obavijestili da je Dvojka u nedjelju zauzeta. Nakon toga nas je HKS obavijestio da igramo u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali Cibona vam je ponudila da budete domaćin?

"O tome nismo razgovarali, niti bismo jer bi na taj način Cibona bila domaćin praktički cijelu seriju", zaključio je Novosel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo