HEZONJI SAD SLIJEDI PRAVI IZAZOV: / 'Naučit ću ga da nema spavanja u obrani'

Image
Foto: AFP

U danima i tjednima uoči noćašnjeg NBA drafta, Mario Hezonja je u analizama pokupio predznak košarkaša koji može osvojiti natjecanje u zakucavanju i u tricama na All Staru.

26.6.2015.
9:52
AFP
VOYO logo

Iz razloga, što je Hrvat očarao NBA skaute svojim sjajnim fizičkim predispozicijama, atraktivnim zakucavanjima i sjajnom šutu koje je njegovo možda i najjače oružje i zbog kojeg ga je kao petog picka na draftu biro Orlando Magic, momčad kojoj takav tip igrača nedostaje.

"Nadam se kako će nam Hezonja pomoći u pobjedama a ne samo pobjeđivati u natjecanju u zakucavanju ili u tricama", jasan je generalni menandžer Orlanda Rob Henningan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduševljeni Hezonja

Hezonja je bio Orlandova želja, Orlando ga je na kraju i potpisao. I sam Hezonja ne skriva oduševljenje što će sljedeće sezone igrati u momčadi u kojoj igra sjajni centar Nikola Vučević i u kojoj su ranije igrali Hrvati Mario Kasun i Gordan Giriček.

"On je super talentiran klinac. Mario je igrač koji je jako jako izbuđen što će u našu momčad donjeti puno dobrih stvari. Ubojit je šuter i strijelac i mišljenja smo kako nam itekako može pomoći u ofenzivnom dijelu igre". objašnjava Henningan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi Europljanin još od Frana Vazqueza

Hezonja je prvi Europljanin kojeg je Orlando birao u "lutriji" još od Frana Vazqueza 2005. godine. Vazquez je razočarao čelnike kluba jer je odlučio ostati u Španjolskoj, a to s Hezonjom neće biti slučaj. Hezonja jedna čeka zaplivati NBA vodama. Iz Orlanda poručuju kako neće biti problema s otkupom njegova ugovora, kao niti sa slabijim defenzivnim dijelom igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da nema nijednog razloga, atletski gledano, da ne bude jako dobar obrambeni igrač. Naučit ću ga da nema spavanja u obrani", izjavio je trener Orlanda Scott Skiles od kojeg se očekuje da u nadolazećoj sezoni od Hezonje i društva napravi momčad koja bi se čak mogla i boriti za sami play-off.

http://www.nba.com/magic/video/2015/06/25/HenniganSkilesDraftPressermp4-3630280/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo