prvi triple-double / Hezonja ponovio ono što je uspjelo samo jednom od najvećih Hrvata, a nijednom strancu u New Yorku

Image
Foto: AP Images

Hrvatski košarkaš još je jednom stigao u prvi plan

6.4.2019.
12:00
AP Images
VOYO logo

Nakon što je protiv bivšeg kluba Orlanda odigrao najbolju utakmicu karijere s rekordom od 29 poena, Mario Hezonja nije se zaustavio. Štoviše.

24-godišnji Dubrovčanin u prvoj sljedećoj ostvario je premijerni triple-double u NBA karijeri sa 16 poena, 16 skokova i 11 asistencija. Ovoliki broj asistencija leži u činjenici da je Hezonja igrao - razigravača. Otkako je u Knicksima nismo ga samo još vidjeli na centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala treneru, hvala svima. Trener David Fizdale stavljao me na poziciju razigravača od početka sezone što niste mogli vidjeti jer na toj poziciji imamo još puno mladih dečki koji se tek trebaju razviti. Jako sam zahvalan na prilici, hvala i mom prvom treneru iz Orlanda jer me stavio na tu poziciju kada sam izabran", komentirao je Hezonja svoju veliku partiju iako su njegovi Knicksi uvjerljivo izgubili kod Houstona (96:120).

Postao je tek drugi Hrvat koji je uspio doći do "trostruko-dvostruko" učinka. Četiri je puta to učinio Toni Kukoč, a od stranaca u Knicksima još - nitko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom utakmice uopće nisam obraćao pažnju na to i nisam znao da sam ostvario triple-double. Ali kada sam nakon utakmice pogledao i vidio što sam napravio, bio sam kao "wow". Nadam se da ću to ponoviti i iduću utakmicu", poželio je.

"Kada sam došao u NBA ligu, samo sam zabijao. Ali napornim radom u ljetnoj ligi, napornim radom "iza zavjesa" na treninzima gdje se, ustvari, sav posao odradi, otkrio sam neke nove stvari koje prije nisam znao. Postao sam dobar u njima i puno mi znači kada proigram suigrače."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo