HEZONJA I ŽIŽIĆ, UGLEDAJTE SE NA ŠARIĆA: / 'Ne razumijem kako netko može biti umoran za reprezentaciju'

Image

Dario Šarić je neumoran.

12.6.2017.
15:46
VOYO logo

Oni su se opravdali što boljom pripremom u NBA ligi, Hezonja za treću sezonu u Orlandu, Žižić za debi s Boston Celticsima.

'Nagovarali su me iz Sixersa da preskočim reprezentaciju'

"Iz Sixersa su me dva tjedna nagovarali da ovo ljeto preskočim reprezentaciju. Rekao sam im da nema šanse", nedavno je izjavio Šarić koji je danas sa sugrađankom i kolegicom Antonijom Mišurom, promovirao košarku djeci iz Osnovne škole Vidici u Šibeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krivo mi je što neki igrači ne žele igrati za reprezentaciju. Čini se da nema više tog žara i da smo izgubili kult reprezentacije. Ako netko kaže da je umoran, nije. To jako dobro znam", kazao je Šarić prilikom posjete možda nekim i budućim košarkašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već pet godina u seniorskoj reprezentaciji

Šarić je već pet godina angažiran u seniorskoj reprezentacij, a tek su mu 23 godine.

"Treperio sam kad sam prvi put ušao u A reprezentaciju. Tog ljeta bili smo prvaci s U-18 reprezentacijom, nakon toga sam se priključio A-vrsti i odradio kvalifikacije. Nisam bio umoran, ne razumijem kako netko može biti umoran za nacionalnu momčad", dodao je Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imam se pravo nadati da ću dobiti nagradu za rookieja godine'

Za dva dana vraća se treninzima u SAD-u, u svoj klub Philadelphiju, a onda će ostati i 26. lipnja, kad će biti objavljen i dobitnik nagrade za "rookieja" godine, za koju Šarić konkurira sa suigračem Joelom Embiidom i igračem Milwaukeeja Malcomom Brogdonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idem trenirati, da me ljudi iz Philadelphije vide u kakvom sam stanju, da mi kažu na čemu trebam raditi. Da, ići ću i na dodjelu pojedinačnih NBA nagrada. Nemam nikakvu informaciju tko je dobio tu nagradu. Velika mi je čast biti u užem izboru, imam se pravo nadati da ću dobiti tu nagradu", zaključio je Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo