GREGG POPOVICH NAKON UTAKMICE POKAZAO KAKAV JE GOSPODIN: / Amerikancima objasnio kako se trebaju odnositi prema svojim košarkašima

Image
Foto: Profimedia

Sjedinjene Države nemaju puno vremena za odmor jer ih već u sutra u 13 sati čeka okršaj koji su svi priželjkivali - utakmica protiv Srbije

11.9.2019.
20:30
Profimedia
VOYO logo

Francuska košarkaška reprezentacija režirala je senzaciju na Svjetskom prvenstvu u Kini. Izbacili su momčad SAD-a koju predvodi vrhunski strateg Gregg Popovich. Francuzi su slavili sa 89:79 i plasirali se u polufinale SP-a, dok će SAD ići u borbu za pet mjesto protiv Srbije.

Amerikanci su posljednji put ostali bez polufinala na svjetskom prvenstvu 2002. pred svojim navijačima kada su u četvrtfinalu izgubili od Jugoslavije (78:81). Prije toga medalju nisu osvojili 1978. na Filipinima. Sjedinjene Američke Države su u Kini lovile treći uzastopni naslov, što do sada nije uspjelo nijednoj momčadi u povijesti. Jedini su imali prijavljeni svih 12 igrača iz NBA lige, međutim stigli su bez najvećih zvijezda poput LeBrona Jamesa, Stephena Curryja, Jamesa Hardena, Anthonyja Davisa i Kawhija Leonarda. Izborniku Greggu Popovichu otkazalo je nastup čak 30 igrača, pa su Amerikanci stigli u Kinu u trećem ili čak četvrtom sastavu. Što se na koncu pokazalo presudnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
AMERIKA SE TRESE ZBOG DEBAKLA SVOJIH KOŠARKAŠA NA SP-U: /

Izgubili su na dan na koji nikako nisu smjeli izgubiti; 'Neka ih bude sram, jadno od njih'

Image
AMERIKA SE TRESE ZBOG DEBAKLA SVOJIH KOŠARKAŠA NA SP-U: /

Izgubili su na dan na koji nikako nisu smjeli izgubiti; 'Neka ih bude sram, jadno od njih'

Francuska je vodila tijekom gotovo cijele utakmice, a na poluvrijeme je otišla s deset poena prednosti, ali onda su se probudili Amerikanci u nastavku i došli do prednosti od sedam poena. Na kraju su Francuzi u posljednjoj dionici povukli i preokrenuli skor u svoju korist i na kraju razbili favorizirane protivnike.

'Ponosan sam na svoju momčad'

Nakon utakmice oglasio se slavni trener Gregg Popovich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je omalovažavajuče čak i spominjati to... 'Hej, niste imali ovog ili onog igrača'... To je omalovažavajuće prema Francuskoj ili bilo kome drugom tko je na turniru. Francuska nas je pobijedila, nema veze tko je u ekipi, ja ne mogu biti ponosniji na svojih 12 momaka koji su žrtvovali svoje ljeto da dođu ovdje i koji nikada prije nisu igrali zajedno.. Došli su, takmičili se i zaslužuju priznanje zbog toga. Baš kao što Francuska zaslužuje priznanje za pobjedu. Ne treba govoriti 'pa SAD nije imao svoje druge igrače'. Stvar poput 'drugih igrača' ne postoji. Ovo su momci koji su bili tu, uradili su dobar posao i ponosan sam na njih", rekao je nakon utakmice izbornik SAD-a Gregg Popovich.

Francusku su do pobjede predvodili Fournier sa 22 koša, Gobert sa 21 košem i 16 skokova, te De Colo sa 18 koševa. U američkim redovima najefikasniji su bili Mitchell sa 29 koševa, Marcus Smart sa 11, te Kemba Walker sa 10 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjedinjene Države nemaju puno vremena za odmor jer ih već u sutra u 13 sati čeka okršaj koji su svi priželjkivali - utakmica protiv Srbije. Mnogi su mislili da će se ovaj dvoboj dogoditi u finalu ili nekoj elitnijoj fazi natjecanja, ali spale su ove svije momčadi na utakmicu za plasman od petog do osmog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo