ŠPANJOLSKA LEGENDA / Gasol nakon dva desetljeća objavio kraj karijere: 'Košarka vas često tjera da se izolirate'

Image
Foto: profimedia

Prije nešto više od dvije godine, točnije u listopadu 2021. godine, istu je stvar učinio i njegov brat Pau Gasol koji je za Španjolsku također nizao uspjehe

31.1.2024.
21:10
profimedia
VOYO logo

Legendarni španjolski košarkaš Marc Gasol objavio je kraj svoje karijere upravo ondje gdje ju je i započeo, u Barceloni. Na konferenciji za novinare tu je odluku podijelio sa svima.

Image
NEMA IZNENAĐENJA /

Ponovno se okupljaju košarkaši: Sesar objavio širi popis igrača za početak kvalifikacija za Eurobasket

Image
NEMA IZNENAĐENJA /

Ponovno se okupljaju košarkaši: Sesar objavio širi popis igrača za početak kvalifikacija za Eurobasket

Prije nešto više od dvije godine, točnije u listopadu 2021. godine, istu je stvar učinio i njegov brat Pau Gasol koji je za Španjolsku također nizao uspjehe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došlo je vrijeme za povlačenje. Morao sam to učiniti, da sam nastavio igrati to je moglo imati ozbiljne posljedice. Želim biti bolji otac, bolji muž, bolji prijatelj. Košarka vas često tjera da se izolirate i ne budete prisutni kako biste trebali biti," objasnio je svoju odluku Gasol.

O njegovim će se priznanjima puno pričati jer po parketima je letio i u Europi i u Americi. NBA naslov prvaka osvojio je s Toronto Raptorsima 2019. godine, a iste godine osvojio je i naslov svjetskog prvaka s reprezentacijom Španjolske. Nije mu to prvi put jer je istu stvar napravio i 2006. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proslavio se i na Olimpijskim igrama s kojih donosi dvije srebrne medalje iz Pekinga 2008. i Londona 2012. te dva puta bio europski prvak.

Prvi mu je klub bio španjolski prvoligaš Barcelona, a kasnije je zaigrao za redove Girone, a 2007. je izabran u 2. krugu NBA drafta od strane LA Lakersa, ali je već godinu dana nakon potpisao trogodišnji ugovor s Memphis Grizzliesima. Također bio je izabran i u All-Star momčad tri puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A nakon toliko uspjeha i dva puna desetljeća odlučio je zatvoriti poglavlje profesionalne košarke, ali otvoriti jedno drugo. Svoju će košarkašku karijeru nastaviti u drugom obliku, kao predsjednik kluba Girone, u kojoj je i sam jednom bio igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo