FESTIVAL MAJSTORICA OTIŠAO NA STRANU TORONTA I PORTLANDA: / Leonard hladnokrvno pogodio sa sirenom za prolaz Kanađana

Image
Foto: AP Images

Preuzeo je bivši igrač San Antonio Spursa gotovo sav teret u napadu nasvoja leđa, ispalio je čak 39 šuteva te utakmicu završio s 41 poenom

13.5.2019.
9:34
AP Images
VOYO logo

Noć majstorica igrala se u nedjelju u NBA ligi. Scenariji holivudskih trilera slikovnice su za malu djecu u usporedbi s dramom koju smo sinoć mogli gledati.

Toronto Raptorsi i Philadelphia 76ersi u kanadskom su gradu do samog kraja posljednje, sedme utakmice držali publiku "na iglama". Toronto je uglavnom imao primat, no Phila im je cijele utakmice puhala za vratom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Kawhija Leonarda nisu mogli zaustaviti. Preuzeo je bivši igrač San Antonio Spursa gotovo sav teret u napadu nasvoja leđa, ispalio je čak 39 šuteva te utakmicu završio s 41 poenom. A dva najvažnija zabio je sa zvukom sirene u četvrtoj četvrtini pri rezultatu 90:90 za pobjedu svoje momčadi i plasman u finale Istoka. Lopta je, doduše, dugo skakutala po obruču, ali je na kraju ipak nekako prošla kroz mrežicu.

"Radim na tom šutu stalno. Promašio sam ih nekoliko i ovaj posljednji sam jako htio zabiti. Igrao sam jako svaki posjed. Čak i ako izgubimo, da znam da smo ostavili sve što smo mogli na terenu", izjavio je nakon utakmice junak Raprotsa Kawhi Leonard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leonardu je u njegovom pohodu najviše pomogao u napadu Serge Ibaka sa 17 poena i osam skokova. Kod Philadelphije Joel Embiid nije bio posebno učinkovit, zabio je tek trećinu bačenih šuteva, a utakmicu je završio kao najbolji strijelac momčadi iz "grada bratske ljubavi" s 21 poenom i 11 skokova. Toronto će u finalu Istoka igrati protiv Milwaukeea.

Atomski Portland

Kako je trpao Kawhi Leonard na istoku, tako je trpao i C.J. McCollum na Zapadu. Nije bio Dame Time u Denveru, glavna zvijezda Portlanda Damian Lillard zabio je samo tri koša iz igre, a bacio ih je 17, no skoro je upisao triple-double za koji su mu nedostajale dvije asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nominalno drugi igrač momčadi Portlanda bio je na visini zadatka. Završio je McCollum utakmicu s 37 poena, a posebno je važan bio koš za 98:95 12 sekundi prije kraja kojim je zapravo osigurao svojoj momčadi ogled protiv Golden State Warriorsa u finalu konferencije.

NBA, konferencijaska polufinala

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 96:100 Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 92:90

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo