FENOMENALNO ČETVRTFINALE SVJETSKOG KOŠARKAŠKOG PRVENSTVA: / Argentina očitala lekciju Srbima i prošla u polufinale

Image
Foto: Profimedia, AFP

Argentinci su postali prvi polufinalisti Svjetskog prvenstva

10.9.2019.
14:55
Profimedia, AFP
VOYO logo

Argentinska košarkaška reprezentacija prvi je polufinalist Svjetskog prvenstva u Kini, Argentinci su u četvrtfinalu u Dongguanu svladali aktualne olimpijske, svjetske i europske do prvake Srbe sa 97-87 (25-23, 29-26, 14-18, 29-20).

Veliko je ovo razočaranje za srpske košarkaše koji su se smatrali pritajenim favoritima za osvajanje zlata, no nisu uspjeli doći dalje od četvrtfinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbima samo jedna četvrtina

Argentinci su vimali vodstvo tijekom cijele utakmice, a srpski reprezentativci bili su efikasniji u samo jednoj četvrtini, trećoj koju su dobili 18:14.

Nakon ovog poraza Srbiju čeka borba za poredak od petog do osmog mjesta, a Argentince očekuje polufinale protiv boljeg iz dvoboja SAD-a i Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, AFP

Argentinu su do pobjede predvodili 39-godišnji veteran Luis Scola sa 20 koševa i sjajni razigravač Facundo Campazzo sa 18 ubačaja, 12 asistencija i šest skokova, dok su kod Srbije najbolji bili Bogdan Bogdanović s 21 pogotkom, Nemanja Bjelica s 18 poena i Nikola Jokić sa 16 koševa i 10 skokova.

Argentinci su vodili gotovo čitavim tijekom susreta, dvoboj su otvorili sa 12-4, a na odmor su otišli s vodstvom 54-49 prvenstveno zahvaljujući odličnom šutu za tricu. Argentina je u prvih 20 minuta pogodila devet od 16 pokušaja za tri čime je anulirala veliku prednost Srbije u skoku od 26-8. Nakon napadački slabije treće četvrtine, u samoj završnici utakmice bljesnuli su Campazzo i Scola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrto polufinale SP u povijesti

Scola je od 34. do 38. minute u ključnoj 13-5 seriji Argentine kojom je pobjegla sa 76-73 za 89-78 ubacio čak osam poena, a većinom nakon vrhunskih proigravanja Campazza. U samoj završnici Srbija se pokušala vratiti u utakmicu brzim šutovima za tricu, ali bliže od 91-85 koliko je bilo 1:20 minuta prije kraja nisu mogli.

Argentina će tako po četvrti put u svojoj povijesti zaigrati u polufinalu SP-a. Dosada je osvojila jedan naslov, na prvom SP 1950. kada je bila domaćin, a usto ima i srebro iz 2002. te četvrto mjesto iz 2006.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu će u petak Argentina igrati protiv pobjednika susreta SAD - Francuska koji je na programu u srijedu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo