lakersi pometeni u indiani / Fantastični Bogdanović najzaslužniji za najteži poraz u karijeri Lebrona Jamesa, sjajna utakmica Šarića

Image
Foto: AP Images

Bojan Bogdanović bio je najbolji pojedinac Indiane u velikoj pobjedi nad Lakersima, koju će James pamtiti kao najteži poraz u svojoj karijeri

6.2.2019.
7:43
AP Images
VOYO logo

Sinoćnjom tricom protiv Indiana Pacersa Lebron James premašio je 32.000 koševa u karijeri i postao tek peti igrač lige kojem je to pošlo za rukom. 

Na vječnoj ljestvici najboljih strijelaca lige ispred njega su ostali tek još uvijek dostižni Michael Jordan (32.292) i Kobe Bryant (33,643) te nešto udaljeniji Karl Malone (36,928) i Kareem Abdul-Jabbar (38,387). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan milestone 'Kralja' nije doduše pomogao njegovoj momčadi u sinoćnjoj utakmici na gostujućem terenu u Bankers Life Fieldhouseu protiv Pacersa, naprotiv.

136:94 s koliko su slavili Pacersi ujedno je i najteži u velikoj karijeri Jamesa. Do sinoć su taj negativni rekord držala dva poraza koja je upisao s Cleveland Cavaliersima, protiv Golden Statea 2007. godine, te protiv Detroit Pistonsa 2017., oba s 35 koševa razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Previše smo griješili. 33 koša smo primili nakon naših izgubljenih lopti u napadu, a većina ih se dogodila u početnoj fazi utakmice, tako jednostavno ne možemo igrati", kritičan je bio James prema sebi i suigračima nakon neugodnog poraza. 

Unatoč izostanku jedne od najvećih zvijezda momčadi Victora Oladipa, Pacersi su dominirali utakmicom od samog starta i nakon početka druge dionice ni jednom im nisu dozvolili da se približe zaostatku manjem od 10 koševa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najzaslužniji za pobjedu Indiane bio je naš Bojan Bogdanović koji je sa stilom otvorio susret i postigao prvih 10 koševa svoje momčadi, a utakmicu je na koncu završio s 24 koša uz šut iz polja 10/17, četiri pogođene trice te pet asistencija. 

Već na poluvremenu bilo je 69:46, što je za Pacerse bio najbolji učinak u prve 24 minute ove sezone, a u drugom dijelu prednost je samo rasla za konačnih 136:94. Treba napomenuti i kako je Indiana susret završila s ovosezonskih rekordnih 19 trica i 55.9 posto šuta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S omjerom 35-19, Bogdanović i društvo nastavljaju borbu s Philadelphijom i Bostonom za treće mjesto na Istoku, dok će se Lakersi nadati dogovoru s Pelicansima i velikom pojačanju u obliku Anthonyja Davisa jer s ovom ekipom doigravanje će biti teška misija. 

Najbolji učinak Šarića u Wolvesima

Minnesota Timberwolvesi mogli bi promijeniti stav o Dariju Šariću nakon njegove sinoćnje partije u Memphisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario je s 22 koša u 32 minute provedene na parketu ostvario najbolji učinak otkako nosi dres Wolvesa, no domaćin je ipak tijesno pobijedio. 

Mike Conley s 25 i Jaren Jackson s 23 predvodili su Grizlije do slavlja 108:106, a u Minnesoti se osim Šarića istaknuo centar Karl Anthony Towns s 26 koševa i 18 skokova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gusta pobjeda Clippersa, novi 'triple-double' Westbrooka

Do guste pobjede došli su gradski rivali Lakersa, LA Clippersi, koji su na gostovanju na poprištu ovogodišnjeg All-Star eventa izborili gustu pobjedu zahvaljujući pogođenom šutu Tobiasa Harrisa 4,3 sekunde prije kraja susreta, kojom je doveo Clipperse do prednosti 117:115, što je bio i konačan rezultat. 

Charlotte je imao šansu izjednačiti ili povesti u posljednjem napadu, no pokušaj Marvina Williamsa za tri poena bio je prekratak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kemba Walker je predvodio poražene s 32 koša, a kod pobjednika je bio najbolji upravo Tobias Harris s 34 koša. 

Još jednu veliku napadačku večer imao je udarni tandem Oklahoma Cityja Paul George - Russel Westbrook. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi navedeni postigao je 39 koševa uz fantastičnan učinak s linije za tri poena (6/15), a Westbrook je izjednačio prošlosezonski rekord sa sedmim uzastopnim triple-double učinkom sezone. U pobjedi nad Orlandom 132:122 playmaker Thundera je upisao 16 koševa, 16 asistencija i 15 skokova.

Orlando je na poluvremenu imao prednost 69:62, ali susret je prelomila treća četvrtina u kojoj je Oklahoma pogodila 15 od 24 ispaljenih šuteva na koš. Kod Orlanda je najefikasniji bio Evan Fournier s 25 koševa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo