EVROLIGA: / Partizan ispustio pobedu

Nanter u dramatičnoj završnici porazio crno-bele

28.11.2013.
23:32
VOYO logo

Košarkaši Partizana NIS poražen je od Nantera 62:61 (17:19, 18:10, 12:18, 15:14) u dramatičnoj završnici i ugrozio šanse za plasman u Top 16 fazu Evrolige.

Pobedu Nanteru doneo je Trenton Mičam poenima sa slobodnih bacanja šest sekundi pre kraja, a Dragan Milosavljević promašio je trojku za pobedu u poslednjoj sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizan je ponovo poražen na jednu loptu u Parizu (kao na oba meča na F4 2010. godine), a crno-bele su ovaj put koštale izgubljene lopte. Prodao ih je 22, od čega 20 tokom druge i treće četvrtine.

Partizan je Nanteru parirao sa 11 pogođenih trojki iz 21 pokušaja, a ponovo se ispostavilo da i odlična igra bekovske linije nije dovoljna za pobedu bez bar minimalne podrške centara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji pojedinac crno-belih bio je kapiten Dragan Milosavljević sa 16 poena (4/8 tri), 4 skoka i 3 asistencije. Po 12 poena imali su još Bogdan Bogdanović i Tarens Kinzi.

Podbacili su svi visoki igrači, standardno slabi bili su centri Dejan Musli i Đorđe Gagić sa po 4 poena i ukupno 10 skokova, a ovaj put je podbacio i Žofri Lovernj sa tek 6 poena (1/5 dva), 4 skoka i 4 izgubljene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini klasični plejmejker Boris Dalo je odlično počeo sa pet poena u prvih pet minuta, ali je tu i stao. Domaćina je predvodio američki trio, meč-viner Trenton Mičam sa 14 poena i 4 skoka, dok su po 11 ubacili Dejvid Lajti, koji je imao i 8 skokova, te Vil Denijels uz 6 uhvaćenih lopti.

Partizan posle sedam kola u Evroligi ima samo jednu pobedu, a Nanter tri, pa će crno-belima biti veoma teško da se nađu među 16 najboljih ekipa u Evropi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crno-beli u sledećem kolu dočekuju ukrajinski Budiveljnik 5. decembra. U četvrtak je u EL igrala i Crvena zvezda Telekom, koja je takođe nesrećno poražena od Makabija 78:76.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo