Pomoćnik novi izbornik / Europski prvaci Slovenci imenovali novog izbornika: Kokoškov ostaje kao savjetnik

Image
Foto: EXPA/PIXSELL

Nakon veličanstvenih igara na Eurobasketu te na krilima Dragića i Dončića osvojenog zlata, Igor Kokoškov kao što je i najavljeno otišao je s izborničke funkcije

10.10.2017.
18:14
EXPA/PIXSELL
VOYO logo

Radovan Trifunović, dosadašnji pomoćnik izbornika, naslijedio je Igora Kokoškova na klupi slovenske košarkaške reprezentacije, aktualnog prvaka Europe, obznanio je Slovenski košarkaški savez.

44-godišnjak je zaposlenik saveza koji je rukovodio mlađim kategorijama, a osim toga bio je pomoćnik Kokoškova na slavodobitnom Eurobasketu za Slovence. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/Košarkaška zveza Slovenije

Novi izbornik Radovan Trifunović. Izvor: Screenshot/Košarkaška zveza Slovenije.

Podsjetimo, Kokoškov je klupu Slovenije preuzeo samo za navedeno natjecanje, nakon čega nastavlja svoj trenerski put u NBA-u. No Kokoškov će ostati uz reprezentaciju jer će biti savjetnik novog izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počašćen sam što ću biti izbornik reprezentacije. Sretan sam što će uz momčad i dalje biti Igor Kokoškov, kao i da će sva trojica pomoćnika s Eurobasketa nastaviti obavljati taj posao", izjavio je Trifunović.

Aleksander Sekulić, Jaka Lakovič i Jernej Valentinčič bit će pomoćnici izbornika, koji će premijeru na klupi imati krajem studenog u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trifunović je dosad vodio Helios i Zlatorog te ima FIBA-inu licencu za trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo