Nema drugog kluba / Euroliga želi London i Pariz, ali ne i ABA ligu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

ABA liga barem u sljedećih pet godina neće dobiti drugog predstavnika u Euroligi

7.2.2019.
19:45
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Prvi čovjek Eurolige Jordi Bertomeu stigao je u Podgoricu gdje će biti gost na utakmici Budućnosti i Himkija, a tom je prilikom najavio kako će ABA liga još ostati u čekaonici drugog predstavnika u najelitnijem natjecanju unatoč najavljenom proširenju.

"Format koji Euroliga pokreće od sljedeće sezone s 18 klubova sigurno se neće mienjati sljedećih pet godina", najavio je Bertomeu koji u eliti želi vidjeti klub iz europskig velegradova Londona ili Pariza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono o čemu ćemo razmišljati, jest da elitnom najtecanju priključimo klub iz Londona ili Pariza, ali prije toga moramo vidjeti kakvi su uvjeti i kakve su mogućnosti za takvo što. Istovremeno vidjet ćemo postoji li mogućnost da se eventualno iz Eurokupa dva tima plasiraju u Euroligu, ali ABA liga, uz dužno poštovanje, prema regiju neće dobiti drugo mjesto u sljedećih pet godina."

Novi format Eurolige uglavnom hvale svi, a od iduće sezone obogatit će ga minhenski Bayern i francuski ASVEL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi želimo od Eurolige napraviti vrhunski brend i vrhunsko natjecanje, stoga moramo napraviti ravnotežu između mogućnosti klubova u svakom smislu. Mi nastojimo unaprijediti klubove, koji kasnije unapređuju Evroligu, a istovremeno i širiti tržište."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo