Hrvatska pala u produžetku na Europskom prvenstvu

Hrvatska košarkaška reprezentacija porazom je otvorila Europsko prvenstvo za igrače do 20 godina koje je u utorak počelo na grčkom otoku Kreti.

8.7.2014.
15:18
VOYO logo

Izabranici Damira Milačića su u 1. kolu skupine C nakon produžetka izgubili od Turske sa 70-66. Tijekom prvog kruga naši će košarkaši još igrati protiv Italije, Crne Gore i Češke, a u daljnje će se natjecanje plasirati tri prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine.

Naša je reprezentacije većim dijelom utakmice protiv Turske bila u zaostatku od nekoliko koševa. Na poluvremenu su Turci vodili s 30-26, a na ulasku u posljednju četvrtinu s 46-39. Najveću su prednosti imali u jednom trenutku treće četvrtine kada je bilo 38-28.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se malo-pomalo vratila u igru, a u završnim je sekundama regularnog dijela Mislav Brzoja sa četiri uzastopna koša izjednačio na 58-58. U produžetku, međutim, naša reprezentacija ni u jednom trenutku nije bila u vodstvu i na koncu je upisala prvi poraz. Dojam će pokušati popraviti u četvrtak protiv Italije.

Najbolji je u hrvatskom dresu bio Tomislav Gabrić sa 17 koševa i devet skokova, a istaknuo se i Paolo Marinelli s 12 poena, četiri skoka i pet asistencija. Tursku je s 14 koševa i devet uhvaćenih lopti predvodio Talat Altunbey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo