DVOJICA HRVATA NOMINIRANA ZA KOŠARKAŠKU KUĆU SLAVNIH: / 'Definitivno smatram da on to zaslužuje. Toni je bio taj dio slagalice za nas'

Image
Foto: AFP

Posljednji Hrvat koji je dobio tu čast bio je Dino Rađa 2018. godine

20.12.2019.
8:35
AFP
VOYO logo

Legendarni hrvatski košarkaš ToniKukoč i bivši hrvatski trener i košarkaš Giuseppe Gjergja nominirani su za košarkašku Kuća slavnih u Spriengfieldu.

Četvorica Hrvata već se nalaze tamo, Krešimir Ćosić, Dražen Petrović, Mirko Novosel i Dino Rađa. Tijekom NBA All-star vikenda od 14. do 16. veljače bit će poznati uži popis od 12 imena, a konačni izbor bit će u travnju 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pippen ga nahvalio

“Definitivno smatram da on to zaslužuje. Bio je naš važan igrač. Pogledajte kako danas igra izgleda, momčadi imaju velike trojke. Toni je bio taj dio slagalice za nas. Bio je produktivan i zaslužuje mnogo priznanja za naše uspjehe”, kazao je početkom ove godine Scottie Pippen za Chicago Tribune dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidio sam neke šokantne ulaske u Kuću slavnih. Vidio sam da ondje ulaze momci od kojih su Toni i Ron Harper imali bolje karijere. Mislim da ih se ne vrednuje dovoljno jer su bili dio momčadi sa mnom i Michaelom Jordanom. Ali ti dečki su pobjednici.”

Kukoč je NBA karijeru okončao sa prosjecima od 11,6 poena, 4,2 skoka i 3,7 asistencija po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da su po prvi put za Kuću slavnih nominirani igrači koji su tek nedavno završili igračke karijere. među njima su Tim Duncan, Crich Bosh i Kobe Byant. Cijeli popis nominirani pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo