DRUŠTVENE MREŽE GORE: / Srbi se brutalno sprdaju s hrvatskim košarkašima! 'Imate Severinu, što će vam košarka'

Image
Foto: PIXSELL/AFP

Društvene mreže sprdaju se sa hrvatskom košarkaškom reprezentacijom.

12.9.2017.
16:40
PIXSELL/AFP
VOYO logo

Posljedica je to debakla koji su izabranici Ace Petrovića doživjeli u Istanbulu, u sklopu osmine finala turnira, u srazu s Rusijom. Na semaforu je na kraju utakmice stajalo 78-101 za Rusiju. No, više od samog poraza bole dvije stvari.

‘IGRAČI ZNAJU ŠTO SMRDI!’ Iskusni košarkaški stručnjak Jusup za Net.hr analizirao neuspjeh na Eurobasketu

Prva je to što je Hrvatska ispala bez ispaljenog metka u osmini finala, a druga što nakon 22 godine posta, od Atene 1995. i povijesnog silaska s postolja hrvatskih košarkaša predvođenih Vrankovićem, Kukočem i Rađom. S postolja na koje se, do danas, nismo vratili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SRBIJA U ŠOKU! ‘Ukrali su nam 17 medalja, od čega osam zlatnih’

Hrvatsko prokletstvo na velikim natjecanjima

Nastavilo se, tako, nažalost hrvatsko prokletstvo na velikim natjecanjima. Hrvatska javnost bijesna je i razočarana u isto vrijeme. Miješaju se tuga i ljutnja. Zar je moguće da su Šarić i društvo (osim Bogdanovića koji je pokazao klasu, ali nije mogao sam) tako zakazali?! Nakon svih najava iz tabora da su dobro skautirali Ruse, da imaju odgovor na njihov "pick nad roll", Hrvatska je odigrala katastrofalnu obranu, bez prave taktike u napadu, vizije...

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

SMJENA GENERACIJE: Hrvatska košarkaška reprezentacija ide na ‘remont’, evo tko odlazi, a tko su nova lica

Sjajni košarkaš Himkija Šved očitao je lekciju hrvatskim košarkašima i pokazao kako se igra košarka, odnosno, dokazao da se može dobro igrati i izvan NBA lige. Sve navedeno, mota se po mislima košarkaških zaljubljenika u "Lijepoj našoj" koja već dugo, jako, dugo, samo uz, očito, povremene bljeskove (EP u Slovenijim kfalifikacije za OI u Riju i sam turnir), još uvijek nije na košarkaškoj karti Europe. Barem onoj ozbiljnoj, u društvu onih najboljih momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SRBI SE RUGAJU: ‘Ovo je fotografija koja pokazuje svu besmislenost sudjelovanja Hrvatske na velikim turnirima’

Srpska javnost se naslađuje

To, s druge strane, veseli srpsku javnost koja već godinama uživa u uspjesima svojih košarkaša. Košarka je u Srbiji možda i najtrofejniji sport u posljednjih 20-etak godina. I Srbi se jako hvale time. Posebno su s oduševljenjem dočekali kako njihova bratska nacija Rusija gazi velike rivale i kako se nastavlja hrvatska košarkaška noćna mora.

LEGENDARNI KOŠARKAŠ RASTURIO PETROVIĆA I ŠARIĆA: ‘Aco je glavni krivac za debakl, a Šarić nije niti k od Kukoča’

Stoga, društvene mreže prepune su montaža i šala na račun hrvatskih košarkaša. Naravno, Srbi su ti koji su pokrenuli ismijavanje hrvatskih košarkaša, sprdnju s Bogdanovićem, Acom Petrovićem...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojavila se i zezancija plasirana od naših istočnih susjeda kako su Hrvati namjerno ispali da se ne bi susreli sa Srbijom u kasnojoj fazi natjecanja. Jer, od Srba, nažalost redovito gubimo u košarci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Severina se, također, našla u sportskom društvu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aco Petrović u potpunosti je promašio strategiju na EuroBasketu, posebno u osmini finala...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

A jedna slika pokazuje, kako su istaknuli, "svu besmislicu rata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, srpski mediji s velikom pozornošću popratili su eliminaciju Hrvatske od Rusije. Uglavnom se piše o tome što se sve događalo nakon susreta u mix zoni, kao i to da Hrvati niti u jednom trenutku nisu skrivali koliko su pogođeni porazom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo