DOKAZ KOLIKO ŠARIĆ CIJENI LIK I DJELO PETROVIĆA: / Evo zašto nitko nije bio poput Dražena

Image
Foto: AFP/PIXSELL
21.7.2017.
21:14
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Darijo Šarić jako cijeni lik i djelo Dražena Petrovića. A zašto je Dražen postao veliki košarkaš, možda najbolje pokazuje priča koju je podijelio putem svog Face profila, a prvi ju je ispričao profesor Dragan Milanović.

TONI KUKOČ ODBACIO TEORIJE UROTE: ‘Onako pošteno, ni ja ne bih glasao za Darija Šarića’

Slavni kondicijski trener koji je radio s Draženom tvrdi da ni prije niti poslije njega nije vidio toliku opsjednutost perfekcionizmom i samim treninzima, radom na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sam je Dražen znao kazati svojoj majci Biserki i ostalima da kad ne trenira, onda - propada! Milanović je, pak, radio i s legendarnim Krešimirom Ćosićem i trostrukim osvajačem NBA prstena sa Bullsima Tonijem Kukočem. No niti spomenuti veliki hrvatski košarkaški dvojac nije toliko trenirao i radio na parketu kao Dražen.

"Profesor Milanović opisao je fenomen Draženovih poznatih šuterskih treninga: 'Nitko nije mogao trenirati kao što je trenirao Dražen. Obrazac jednog njegova treninga izgledao je ovako: dribling i prodor uz 50 pogođenih dvica, 20 pogođenih bacanja, 50 pogođenih trica i 20 pogođenih bacanja. Nakon trčanja dionica, 10 dužina košarkaškog terena, opet bi imao isti šuterski zadatak, baš kao i nakon kraćih sprinterskih dionica. Na kraju bi radio 150-200 trbušnjaka, u serijama po 20 i onda bi opet šutirao 50-20-50-20. Sve skupa, bilo je to po 200 pogođenih dvica i trica te 160 bacanja, što je uz 80-postotnu preciznost, a ona je dosezala i do 90 posto, bilo negdje oko 700 ispucanih lopti. On bi još na momčadskom treningu ispucao 200 lopti pa bi to bilo oko 900 šuteva dnevno. Takav jedan trening pokušao sam primijeniti i na Galisu i Kutluayu, no oni to nisu mogli izvesti do kraja jer nisu imali tu moć koncentracije kao Dražen." #najveći", stoji u objavi na Facebook stranici Darija Šarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo