uz bok jamesu, westbrooku... / Dario Šarić drugi put zaredom postao rookie mjeseca na Istoku i ušao u elitno društvo NBA lige

U 17 utakmica u trećem mjesecu Šarić je imao prosjek od 18 koševa, sedam skokova i tri asistencije za 32 minute provedene na parketu i zasluženo odnosi ovu nagradu

3.4.2017.
22:36
VOYO logo

Kako se bliži kraj sezone tako su svi ljubitelji košarke u Hrvatskoj uvjereniji kako će Dario Šarić ponijeti titulu novaka godine u NBA ligi. Još jedna potvrda uoči najvažnije individualne nagrade koji novak može dobiti stigla je danas jer je hrvatski košarkaš drugi puta zaredom proglašen za rookieja mjeseca Istočne konferencije, piše Sportnet.

Nakon što je Joel Embiid uzeo nekoliko uzastopnih nagrada prije ozljede, primat je preuzeo njegov suigrač koji je nakon veljače dobio nagradu i za ožujak. Prvi je to puta u povijesti momčadi da su dva različita igrača dobila nagradu u istoj sezoni više puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 17 utakmica u trećem mjesecu Šarić je imao prosjek od 18 koševa, sedam skokova i tri asistencije za 32 minute provedene na parketu. Bio je dvoznamenkast u 15 od 17 utakmica, od čega je u sedam ubacio 20 ili više koševa. Nijedan rookie nije imao više od tri takve utakmice ove sezone. Svoju je najbolju utakmicu odigrao 24. ožujka na gostovanju u Chicagu gdje je predvodio svoju momčad do pobjede s 32 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario je mjesec zaključio s 312 poena i 119 skokova čime je postao tek osmi rookie koji je u jednom mjesecu ubacio više od 300 koševa i skupio barem 115 skokova. Pridružio se skupini igrača poput Anthonyja Davisa, Karla Anthonyja Townsa, Russella Westbrooka i LeBrona Jamesa, piše Sportnet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo