Rising Stars Challenge / Dariju Šariću zapažena rola u All-Star pobjedi Svijeta protiv SAD-a

Image
Foto: AP

Već u svojoj prvoj NBA sezoni Dario Šarić dobio je poziv na All-Star vikend, na Rising Stars Challenge, utakmicu najboljih novajlija i igrača druge godine, podijeljenih u momčadi Svijeta i SAD-a. Slavio je Svijet 150:141 uz odličnu partiju Šarića

18.2.2017.
9:30
AP
VOYO logo

U trećoj godini u kojoj se igra u formatu Svijet protiv SAD-a drugu pobjedu ugrabila je momčad Svijeta sa 150:141, javlja Sportnet.

U neozbiljnoj utakmici u New Orleansu u kojoj su obrane odmarale bolje se snašla reprezentacija Svijeta, predvođena Kanađaninom Jamalom Murrayjem iz Denvera, koji je u 20 minuta na parketu ubacio nevjerojatnih 36 poena, od čega čak devet trica, više nego zaslužena titula najkorisnijeg igrača utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šutirao sam kako inače šutiram. Nisam pokušavao razmišljati o tituli MVP-a ili koliko sam poena postigao, samo sam igrao", izjavio je Murray nakon pobjede Svijeta.

Odličan je bio i Buddy Hield iz New Orleans Pelicansa, inače porijeklom s Bahama, mogao je možda do MVP titule, ali je priznao da je Murray bio sjajan: "Kad čovjeka ide ne možeš biti sebičan i ne dodati mu loptu. Kapa dolje Murrayju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Svijeta Mike Brown dodao je: "Bio je to lagan posao za njega. Svaki put kad bi dobio loptu suigrači su mu vikali: 'Nemoj je dodavati Jamal!'"

Domaći igrač Hield impresionirao je navijače Pelicansa s 28 koševa, šest skokova, tri asistencije i tri ukradene lopte. Zapaženu rolu imao je i Latvijac Kristaps Porzingis iz New York Knicksa, ubacio je 24 poena uz deset skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Šarić startao je u početnoj petorci i u 26 minuta na parketu ubilježio 17 koševa (4/5 za 2, 3/5 za 3), pet skokova i četiri asistencije.

Više pročitajte na stranicama Sportneta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo