DAN ZA POVIJEST: / Čudesni LeBron James srušio velikog Michaela Jordana i uveo Cavse u novi finale

Image
Foto: AFP, ELSA

Košarkaši Cleveland Cavaliersa plasirali su se u veliki finale NBA lige nakon što su u petoj utakmici finalne serije Istočne konferencije kao gosti deklasirali Boston Celticse sa 135-102.

26.5.2017.
8:42
AFP, ELSA
VOYO logo

Cavaliersi će u borbi za naslov, kao i prethodne dvije sezone, igrati protiv Golden State Warriorsa koji su ranije s 4-0 u seriji sredili San Antonio Spurse u finalu Zapada. Prije dvije godine su Warriorsi bili bolji u finalu s 4-2, a lani su im Cavsi uzvratili u sedam utakmica nakon što je Golden State vodio s 3-1.

Sedam finala zaredom

Cleveland je u petoj utakmici protiv Bostona predvodio briljantni LeBron James koji je zaključio dvoboj s 35 koševa te po osam skokova i asistencija. Ušao je James ovom utakmicom u povijest, preskočivši velikog Michaela Jordana na prvom mjestu ljestvice strijelaca u NBA doigravanju. James sada ima na kontu 5989 koševa, dva više od Jordana, dok je na trećem mjestu Kareem Abdul-Jabbar s 5762 poena. Nezaustavljivom LeBronu ovo je sedmi uzastopni finale NBA lige, postao je sedmi igrač u povijesti kojem je uspio takav doseg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Jamesa, već po tradiciji su u dresu Cavsa najbolji bili Kyrie Irving s 24 koša i Kevin Love s 15 poena i 11 skokova. Kod nemoćnih Celticsa je najefikasniji s 23 koša bio Avery Bradley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo da je Cleveland u prvoj četvrtini postigao čak 43 koša što je klupski rekord kad su u pitanju utakmice doigravanja. Prvo su poluvrijeme, pak, LeBron i suigrači zaključili sa 75 koševa što je najviše u utakmicama play-offa još od Dallas Mavericksa koji su 2003. ubacili 83 protiv Sacramenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo