ZVEZDA PREGAZILA CEDEVITU I OBRANILA NASLOV: / Treći uzastopni puta Beograđani najbolji u regiji

Image

Košarkaši Crvene zvezde su u četvrtak u maloj dvorani Doma sportova u trećoj utakmici finala ABA lige pobijedili Cedevitu 77-61 i obranili prošlogodišnji naslov prvaka.

13.4.2017.
20:45
VOYO logo

Crveno-bijeli nisu dopustili iznenađenje. Beogradska je momčad opravdala ulogu favorita u finalu i osvojila ABA ligu i to pred nekoliko desetaka svojih simpatizera, prijatelja kluba koji su doputovali u hrvatsku prijestolnicu, a koje su pod budnim okom čuvali pripadnici interventne policije.

U dvorani je, između njih i domaće publike, bio kordon redara i pazio kako bi sve prošlo u najboljem redu. Bitno za istaknuti kako to nisu bile Delije, jer najvatreniji navijači Zvezde ne prate ABA ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče onog sportskog dijela, Crvena zvezda je od Cedevite bila bolja u finalu i prije dvije godine, dok je lani slavila protiv Mega Leksa.

Zvezdi su to jedina tri naslova u ABA ligi, a rekorder je Partizan sa šest titula. Od hrvatskih klubova ABA ligu su dobili Zadar 2003. i Cibona 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je četiri puta stigla do finala i sva četiri puta je poražena.

NOVI POTOP CEDEVITE U BEOGRADU: Crvena zvezda na korak do naslova prvaka

Nakon tri minute igre vodili su 8-0

Gosti su odlično ušli u susret i nakon tri minute igre vodili su 8-0. Cedevita je prve koševe zabila nakon skoro četiri minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, nakon nekoliko minuta traženja momčad Veljka Mršića, koji je odradio kaznu i vodio je momčad s klupe, je pronašla izgubljeni ritam i polako dostizala zaostatak.

Dvije i pol minute prije kraja prve četvrtine Cedevita je uspjela izjednačiti (14-14), no gosti su do kraja četvrtine pobjegli na plus četiri (22-18).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

U drugoj dionici Cedevita je stigla do prvog vodstva (25-24), a potom i do tri koša viška (33-30). Nažalost, slijedila je serija od pet izgubljenih napada koje su gosti pretvorili u seriju 13-0 za vodstvo 43-33.

Ozlijedio se Ra'shad James

Do kraja poluvremena Cedevita je uspjela smanjiti na 39-46, ali je ostala bez još jednog igrača. Zbog ozljede koljena u svlačionici je ostao Ra'shad James koji je u prvom poluvremenu zabio devet koševa. Bio je to već treći igrač bez kojeg je Cedevita ostala u finalnoj seriji nakon Marka Arapovića i Ryana Boatrighta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su treću dionicu otvorili serijom 7-0 i pobjegli na velikih +14 (53-39). Do konca četvrtine prednost su povećali na 17 koševa viška (65-48) i tu je priči bio kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih 10 minuta bilo je tek odrađivanje posla, a na koncu je završilo pobjedom beogradskog sastava 77-61.

Goste su do pobjede predvodili Deon Thompson sa 14 koševa, Marko Simonović sa 13 i Nathan Wolters sa 11 koševa, dok su kod Cedevite najefikasniji bili Toni Katić sa 12 koševa, James s devet i Marko Tomas s osam koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


FINALNA SERIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. utakmica (10. travnja): Crvena zvezda - Cedevita 81-66

2. utakmica (11. travnja) Crvena zvezda - Cedevita 84-73

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. utakmica (13. travnja): Cedevita - Crvena zvezda 61-77

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo