NBA / Clippersi još jednom pokazali kako se pobjeđuju prvaci, Harden i Rocketsi u polufinalu Zapada

Image
Foto: AP images

Najopasniji strijelac lige pod svim je mogućim defenzivnim prilagodbama Jazzera uspio staviti 26 poena

25.4.2019.
8:00
AP images
VOYO logo

Mnoge su se obrve podigle kad su Los Angeles Clippersi u prvoj utakmici prve runde odnijeli pobjedu protiv aktualnih NBA prvaka i daleko najvećih favorita za ovogodišnji naslov Golden State Warriorsa.

Najlošije plasirana playoff momčad na Zapadu trebala je biti malo jači trening za Ratnike, no sinoć su još jednom pokazali da imaju što za reći na košarkaškom terenu. Iako su Steph Curry i Kevin Durant dominirali prvom četvrtinom u kojoj su zajedno sa suigračima utrpali 41 poen, zna se da druga pripada Riversovim "vojnicima" s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lou Williams i Montrezl Harrell zarađuju svoj kruh ove sezone sjajnim predstavama s klupe, a ništa drugačije nisu radili ni u petoj utakmici prvog kruga doigravanja. Clippersi su najviše njihovom zaslugom stigli do vodstva koje nisu ispuštali sve do kraja posljednje četvrtine. 

Dvije minute prije kraja Kevin Durant je gurnuo Warriorse u vodstvo od jedan razlike, no Lou Williams samostalnom je serijom od 8-0 "ohladio" prvake i izborio šestu utakmicu. "Slatki" Lou završio je s 33 poena i deset asistencija, a neloš je za Clipperse bio i Danilo Gallinari s 26 poena. Kevin Durant s velikih 45 poena bio je najbolji u redovima Warriorsa. Ivica Zubac nije dobio ni minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rocketsi prošli

A dok su se Warriorsi mučili protiv Clippersa, Houston Rocketsi na kerozin Jamesa Hardena izborili su prolazak u polufinale Zapada pobjedom protiv Utah Jazza. 

Najopasniji strijelac lige pod svim je mogućim defenzivnim prilagodbama Jazzera uspio staviti 26 poena uz ne tako učinkovit šut (10/26), no bilo je u ovoj seriji i puno lošijih večeri za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rocketsi su pokazali da su bolja momčad. Utah je imala vodstvo tijekom druge četvrtine, ali premalo je ti bilo da bi pala jedna od boljih momčadi sa Zapada koja ipak u svojim redovima ima ozbiljnog MVP kandidata.

Jazzeri mogu biti zadovoljni činjenicom da su u ovom doigravanju dosta dobili od Roycea O'Neila (sinoć 18 poena i pet skokova) koji je pokazao da može biti učinkovit i da na njega ozbiljno treba računati u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA, prvi krug doigravanja

Houston Rockets - Utah Jazz 100:93

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 129:121

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo