ČITAVA AMERIKA BRUJI O EPSKOJ POGREŠCI LAKERSA: / Trade Zupca razbjesnio NBA svijet i otkrio nesposobnost Magica

Image
Foto: AFP

Zubac je ove sezone iskoristio priliku, ali politika Lakersa, odnosno magica Johnsona, kumovala je tradeu

8.2.2019.
14:22
AFP
VOYO logo

Vijest da je talentirani 21-godišnji hrvatski centar Ivica Zubac u posljednjem satu zimskog prijeznog roka u NBA ligi tradean iz Los Angeles Lakersa u redove gradskog rivala Clippersa, osim što je razotkrila nesposobnost generalnog menadžera kluba Magica Jonhsona, odjeknula je među zaljubljenicima u Lakerse, kao i u najjaču košarkašku ligu svijeta.

Image

LOS ANGELES, CA - APRIL 13: Earvin 'Magic' Johnson addresses the crowd before the Los Angeles Lakers take on the Utah Jazz in Kobe Bryant's final NBA game at Staples Center on April 13, 2016 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Sean M. Haffey/Getty Images/AFP

MAGIC JOHNSON I LAKERSI RIJEŠILI SE ZUPCA: Talentirani hrvatski centar ima novi klub; ovo je sasvim neočekivano

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MAGIC JOHNSON I LAKERSI RIJEŠILI SE ZUPCA: /

Talentirani hrvatski centar ima novi klub; ovo je sasvim neočekivano

Image
MAGIC JOHNSON I LAKERSI RIJEŠILI SE ZUPCA: /

Talentirani hrvatski centar ima novi klub; ovo je sasvim neočekivano

Iskoristio priliku izostanka startnog centra JaValea McGeea

Zubac je mladi centar koji je ove sezone iskoristio priliku izostanka startnog centra JaValea McGeea i pritom postao pravi hit u Los Angelesu, a otišao je kako bi oslobodio mjesto igraču koji vjerojatno neće imati prevelik utjecaj na uspjeh niti budućnost momčadi.

Image

LOS ANGELES, CA - OCTOBER 22: Ivica Zubac #40 of the Los Angeles Lakers warms up before the game against the San Antonio Spurs at Staples Center on October 22, 2018 in Los Angeles, California. Harry How/Getty Images/AFP

ZUBAC PONOVNO BRILJIRAO ZA LAKERSE: Dončić upisao drugi triple-double karijere i srušio novi rekord, Brada i dalje trpa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubac je u Lakersima ove sezone bio na prosjeku od 8,5 poena, 4, 9 skokova i 0,8 asistencija. U dvanaest utakmica Zubac je zabio najmanje deset poena. Najbolja predstava bila mu je protiv Oklahome 18. siječnja kad je Westbrooka, Georgea i društvo počastio sa 26 poena uz 12 skokova za slavlje 138-128, odličan je bio i 28. siječnja u pobjedi nad Phoenixom kad je ostvario učinak od 24 poena i 16 skokova.

Period u kojem je briljirao

U periodu baš između ove dvije utakmice Zubac je zabio 17 poena uz 7 skokova Houstonu, 18 poena i 4 skoka aktualnim prvacima Warriorsima, te 10 poena i 8 skokova Minnesoti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

LOS ANGELES, CALIFORNIA - JANUARY 04: Ivica Zubac #40 of the Los Angeles Lakers goes for a rebound during the first quarter against the New York Knicks at Staples Center on January 04, 2019 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Harry How/Getty Images/AFP

HRVATSKA SENZACIJA PONOVNO NA KLUPI LAKERSA: ‘On je zvijer, svi su ga kritizirali i govorili kako nije spreman za NBA…’

Warriorsi mu očito leže, pa je 26. prosinca protiv njih ubacio 18 koševa uz 11 skokova, dva dana prije toga Memphisu je rođeni Mostarac ubacio 19 poena i 4 skoka, da bi 22. prosinca New Orleansu ubacio 16 uz 11 uhvaćenih lopti. Zubac je u božićnom periodu naprosto eksplodirao i pokazao da na njega u momčadi itekako mogu računati, samo ako mu se daje prilika, ako ne sjedi na klupi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Igrati za Lakerse bio je moj san još od djetinjstva'

"Igrati za Lakerse bio je moj san još od djetinjstva. Zahvaljujem Lakersima što mi je ostvario snove. Nikad neću zaboraviti godine kad sam bio Laker. Hvala svima koji su sudjelovali u tome", napisao je nakon dogovora tradea Ivica Zubac na svom Twitter profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Lakersa preplavili su Twitter

Stoga, kad se doznalo da je poslan u Clipperse, navijači Lakersa preplavili su Twitter reakcijama na ovaj potez kluba. Puno je i komentara ispod oproštajne poruke Zupca na društvenim mrežama, u kojima navijači kritiziraju Magica i poručuju hrvatskom centru da dokaže da je uprava bila u krivu...

"Ovo su brojke Ivice Zubca kad mu se konstantno davala prilika od 17. siječnja do 27. istog mjeseca", napisao je jedan NBA fan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom trenutku zabijao 19,8 poena po utakmici

Na Twitter profilu "Basketball Reference" začuđeno su reagirali na objavu ESPN-ovog uglednog NBA insajder i najupučenijeg novinara u košarkaška zbivanja “preko bare” Adriana Wojnarowskog, koji je prvi objavio ovaj dogovor između Lakersa i Clippersa. Svoju začuđenost potkrijepili su i brojkama koje sve potvrđuju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ivica Zubac ove je sezone u jednom trenutku zabijao 19,8 poena po utakmici. Jedini igrač u povijesti Lakersa koji je imao bolji prosjek od Zupca s navršenih 21 godinom je Kobe Bryant, Magic Johnson i Andrew Bynun".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Popijte jednu za homiea Zupca", napisao je jedan navijač na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lakersi su zbilja tradeali Zubca za Muscalu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takve brojke a tek mu je 21 godina. I samo tako smo ga se riješili zbog neke odbijenice u obliku Mikea Muscale".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On to nije zaslužio", mišljenje je dobrog dijela navijača slavnog kluba iz Kalifornije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedostajat će nam Ivica. Bilo je uviejk zabavno časkati s njim. Nadam se kako će ubiti u Clippersima i kako više neće mijenjati klub".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slanjem Ivice Zubca i nekoć jednog od najvećih talenata svoje generacije, Michaela Beasleyja, Lakersi su si oslobodili jedno mjesto u rosteru koje mogu popuniti igračima koji se nalaze na slobodnom tržištu.

Kao što je poznato, neke će momčadi isplatiti igrače i otvoriti si mjesto u rosteru. Jedan od igrača za kojeg se sumnja da bi mogao popuniti Lakersov roster je jedan od najboljih šutera lige, poznati Carmelo Anthony.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo