ČITAVA AMERIKA PRIČA O HRVATU: / 'On nije kopirao Curryja, odao je počast idolu Draženu'

Image
Foto: AFP, Kevin C. Cox

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović je u noći s utorka na srijedu ispisao novu stranicu hrvatske košarke u NBA ligi.

16.3.2016.
8:53
AFP, Kevin C. Cox
VOYO logo

Stoga, nije čudno što čitava Amerika i američki mediji bruje o fantastičnoj predstavi Hrvata koji je sve oduševio.

"Unatoč tome što su izgubili posljednja dva dvoboja protiv 76-ersa, Netsi su se napokon probudili i prekinuli niz od tri poraza zahvaljujući nevjerojatnoj predstavi Bojana Bogdanovića. Bogdanović je u ovom dvoboju naprosto bio van sebe, igrao je ludo. U prvoj je četvrtini postigao 17 poena, a do poluvremena je imao već 24 poena. U prvom poluvremenu je promašio svega jedan šut i stigao do učinka karijere od 44 poena u 37 provedenih minuta na parketu, šutiravši iz igre 17-27. On je prvi stranac u Netsima koji je postigao najmanje 35 poena još od velikog Dražena Petrovića 1993. godine", piše Nets Daily i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

'Nisam znao da je Dražen postigao 44 poena'

"Bogie je postigao 44 koša, više od bilo kojeg igrača Netsa od Derona Williamsa koji je 2013. upisao 42 koša. Čudesna noć!", piše autor teksta.

New York Post također piše o velikoj predstavi igrača Brooklyna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što je spalio Philadelphiju, neki bi pomislili da je samo htio kopirati Stephena Curryja. No, ako pitate Hrvata, on će vam reći da je dao sve od sebe kako bi odao počast svom idolu Draženu Petroviću. 'Iskreno, nisam znao da je on postigao 44 poena. Bio sam iznenađen. Mislio sam da je on zabio više od mene, zato sam jako ponosan na ovaj rekord', kazao je Bogdanović koji je odrastao idolizirajući Petrovića i noseći dres 44", dodaje New York Post.

'Niste krivo pročitali, Hrvat je stavio 44 poena'

Fox Sports uvjerava čitatelje da nisu krivo pročitali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"44 koša, broj dresa 44. Ima smisla, zar ne?!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bogdanović je prije ove čudesne noći postigao najviše 28 koševa u NBA karijeri. Naravno, reći će mnogi "a to su Sixersi", ali ovo nitko nije očekivao".

Yahoo Sports također piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bogdanovićev prijašnji rekord bio je 28 poena protiv Orlanda. Ovaj njegov učinak najveći je za Netse još od Derona Williamsa i njegovih 57 iz ožujka 2012. godine. Uz to, ovo je najbolji učinak u poenima bilo kojeg igrača Netsa još od sezone 2012./2013. godine kad su se Netsi preselili u Brooklyn. Sjajna predstava Hrvata".

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo