CIBONA DOVELA ISKUSNOG AMERIKANCA KOJI JE CIJELU KARIJERU PROVEO U EUROPSKIM KLUBOVIMA: / 'Tražili smo baš jednog ovakvog'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U posljednje dvije sezone je nosio dresove talijanskog Varesea i francuskog Elan Bearnaisa

2.8.2020.
17:00
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski košarkaši prvak Cibona pojačala se 32-godišnjim američkim razigravačem Ronaldom Mooreom, koji je cijelu seniorsku igračku karijeru proveo igrajući po europskim klubovima, a u posljednje dvije sezone je nosio dresove talijanskog Varesea i francuskog Elan Bearnaisa.

Iz Cibone su priopćili da su sa 32-godišnjim, 183 cm visokim razigravačem rođenim u Philadelphiji potpisali jednogodišnji ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prosjeku 9,5 koševa

Moore je u Europi još od 2010. godine kad je jednu sezonu proveo u slovačkoj Nitri. Po jednu sezonu je odigrao za poljski Turow, mađarsku Albu Fehervar, ukrajinski Čerkaski Mavpi i talijanskog A-2 ligaša JuveCasertu, prije nego što se na tri godine skrasio u Pistoji iz koje je 2018. prešao u Varese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistički podaci za njegovu posljednju sezonu u francuskoj prvoj ligi navode da je u 28 minuta na terenu prosječno ubaciovao 9,5 koševa, uz 4,7 asistencija i tri skoka.

Dobra atmosfera u ekipi

"Igrač koji ima veliko iskustvo iza sebe, igrao je ozbiljne lige, francusku i talijansku. Nadam se da će svojim znanjem i iskustvom pomoći našim mladim igračima i da će se uklopiti u ovu novu Cibonu. Kada stranac dolazi jako je važna atmosfera u ekipi i samo okruženje, sve to utječe na adaptaciju igrača. Sad sigurno imamo izrazito dobru atmosferu i među igračima i u klubu i mislim da će mu s te strane prilagodba biti olakšana", izjavio je trener Cibone Ivan Velić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doveli smo iskusnog, kvalitetnog 'playmakera'. Tražili smo baš jednog ovakvog koji će znati razigrati naše mlade igrače i koji će ih moći ‘hraniti’ loptama", istaknuo je klupski direktor Domagoj Čavlović.

Moore bi u Zagreb trebao stići u sljedećih nekoliko dana, a prije nego što se priključi novim suigračima morat će biti testiran na koronavirus. Bude li nalaz negativan, Moore će odmah početi trenirati s prvom momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo