ČETVRTAK DAN ODLUKE ZA KOŠARKU: / Tada ćemo saznati sudbinu EuroBasketa i novi datum za olimpijske kvalifikacije u Splitu

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Za nas su kvalifikacije za OI u Tokiju posebno važne

7.4.2020.
13:18
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Međunarodna košarkaška federacija (Fiba) u četvrtak će objaviti novi datum za olimpijske kvalifikacije, otkrivši i sudbinu Europskog prvenstva koje bi trebalo biti u ljeto 2021. godine. Fiba Europa, u kojoj Hrvatsku predstavlja predsjednik HKS-a Stojko Vranković u utorak i srijedu će održati video konferenciju na kojoj će se raspravljati o kvalifikacijama za olimpijske igre, ali i terminu Europskog prvenstva 2021. godine, a potom će u četvrtak objaviti odluke.

Image
Image

21.02.2020., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, FIBA EuroBasket 2021. Kosarkaska utakmica Hrvatska - Svedska. Pavle Marcinkovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Brojne promjene

Odgoda Olimpijskih igara 2020. na 2021. donijela je brojne promjene u kalendarima sportskih organizacija. Pa tako i u košarkaškoj obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nas su kvalifikacije za OI u Tokiju posebno važne jer se jedan od četiri kvalifikacijska turnira treba održati u Splitu od 23. do 28. lipnja.

Podsjetimo, Hrvatska je dobila izuzetno tešku grupu, gdje su protivnici Brazil kojeg vodi Aco Petrović i Tunis, dok drugu splitsku grupu čine Rusija, Njemačka i Meksiko. Samo pobjednik finala izborit će se za mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

19.02.2020., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Zadnjih 15 minuta treninga Hrvatske kosarkaske reprezentacije uoci kvalifikacija za Eurobasket. Veljko Mrsic.Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Idućeg ljeta na rasporedu i Europsko prvenstvo

Gradovi domaćini su osim Splita, Beograd, Kaunas i Victoria u Kanadi. Osam sudionika košarkaškog turnira na OI u Tokiju je već poznato. To su Španjolska, Argentina, Francuska, Australija, SAD, Iran, Nigerija i domaćin Japan.

Iduće ljeta na rasporedu je i Europsko prvenstvo koje bi se od 2. do 19. rujna trebalo održati u Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj. Hrvatska se trenutačno nalazi na prvom mjestu D skupine kvalifikacija s dvije pobjede. Novi ogled odabranici izbornika Veljka Mršića trebali bi imati u studenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiba također, mora odlučiti i o kontinentalnom i svjetskom prvenstvu juniorskih kategorija koje je bilo planirano ovo ljeto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo